Práve hráme

02/08/2017

Bratislavská Grand Prix – Najstaršie parkúrové podujatie na Slovensku už po 52. krát


Aktuálny ročník Grand Prix Bratislava sa uskutoční v dňoch 4. – 6. augusta 2017. Najstaršie parkúrové podujatie na Slovensku sa bude v tomto roku konať už 52. krát.

Tradícia konského športu siaha až do roku 766 pred naším letopočtom, keď sa na starovekých olympijských hrách objavila prvá konská disciplína. Trvalo však až do osemnásteho storočia nášho letopočtu, kým sa z obyčajnej jazdy na koni začal rysovať vznešený a celosvetovo obľúbený šport.

História slovenského parkúrového športu siaha do druhej polovice minulého storočia vznikom Jazdeckého oddielu Slávia SVŠT Bratislava. Od roku 1967 sa parkúrové súťaže konajú na novovybudovanom kolbisku v petržalskom Ovsišti, teda v dejisku dnešnej Grand Prix Bratislava.

Ročník: 52.
Termín: 4. – 6. 8. 2017
Štatút: CSI 3* World Cup, CSI U25-A, CSI YH1, CSI Am-B, Výsledky Grand Prix sa započítavajú do FEI Svetového pohára™, Svetových jazdeckých hier™ 2018 a Longines Rankingu.
Usporiadateľ: JK Slávia STU Bratislava v spolupráci so Slovenskou jazdeckou federáciou
Miesto: Jazdecký areál TJ Slávia STU Bratislava, Májová 21, Bratislava – Petržalka (Ovsište)
Organizačný výbor: predseda a riaditeľ pretekov – Ing. Andrej Glatz, tajomníci – Ing. Ingrid Janečková, Ing. Rastislav Noskovič, tlač. centrum – Ing. Michal Žitný
Rozhodcovský zbor: predseda – Dr. Robert Fekár, členovia – Dr. Miloš Kravec, Ing. Radovan Šálek (CZE), Mgr. Ines Bejdl (AUT)
Zahraničný rozhodca: Vladimír Platov /RUS/

Viac info
Nadácia Dobrý skutok