Práve hráme

18/04/2024

Separ je v kampani pre deti s rakovinou, ktoré vychovala nemocnica


Nová kampaň na 2 % z dane od organizácie Deti s rakovinou prepája slovenský rap s malými onkologickými pacientami „vychovanými nemocnicou“. Hudbu a tvár kampani venoval slovenský raper a influencer Separ.

Netradičné spojenie hip-hopu a rakoviny

Hiphopové klišé „vychovala ma ulica“, ktoré odráža náročné detstvo interpretov, je nič v porovnaní s tým, čím si prechádzajú deti s rakovinou. Tie namiesto ulice „vychovala nemocnica“.

Battle, ktorý nie je len hra

Neľahké detstvo nie je jedinou podobnosťou hip-hopu a boja detí s rakovinou. Vo svete hip-hopu sú tradíciou tanečné „battles“. Metaforicky, tieto tanečné súboje premietli aj v netradičnom spote, v ktorom zvádzajú battle tanečníci z Čiech a Slovenska. Pre onkologických pacientov battle nie je, žiaľ, len hra, ale reálny súboj o to najvzácnejšie, čo majú.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Darujte 2 % organizácii Deťom s rakovinou

Zaujala vás kampaň a chcete pomôcť deťom vychovaným nemocnicou? Darujte svoje 2 % z dane organizácií Deťom s rakovinou. Pomôžete tak detským pacientom na Klinike detskej onkológie a onkológie Národného ústavu detských chorôb.

Organizáciu vedú rodičia detí, ktoré sa liečili na bratislavskej detskej onkológii. Prešli si s nimi dlhodobou náročnou liečbou, a preto vedia, čo to pre rodiny s takto chorým dieťaťom obnáša. Hlavným cieľom je vybudovať špičkovú kliniku detskej onkológie, neustále zlepšovať podmienky liečby, aby prostredie bolo bezpečné a počet úspešne vyliečených detí bol čo najvyšší. Viac informácií nájdete na www.detomsrakovinou.sk.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres