Práve hráme

16/04/2024

Martin Geišberg: Nehrávam cudzie piesne. Ani otcove


Milujete inšpiratívne rozhovory, ktoré sa nekĺžu iba po povrchu? Máte radi aj nevšedné témy, ktoré vedia rozpútať spoločenskú debatu? Filip Jánošík Lehotský vám v podcaste Hľadá sa človečina priblíži rôzne príbehy. Vyspovedá aj známe osobnosti, ktoré porozprávajú neraz o osobných prehrách nad životom, o ľudskosti, o návratoch k zdravým medziľudským vzťahom, o stretnutiach so smrťou či o otázkach viery a hodnôt. Stačí byť spolu, otvorene sa rozprávať a počúvať sa – nech je ľudskosť virálna!

Rovnako ako samotná spoločenská hra čLOVEčina, aj podcast prináša množstvo zábavy a vtipných momentov, zároveň však ide do hĺbky, posúva hranice a núti poslucháčov premýšľať.

Tretím hosťom v podcaste Hľadá sa človečina je Martin Geišberg. Hľadali sme ozajstnú živú človečinu a podarilo sa nám ju nájsť – je ňou práve herec, dramaturg a hudobník Martin Geišberg. Aj napriek tomu, že zväčša vystupuje sám, pred dvoma rokmi začal hrať s Richardom Autnerom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Hrať s hudobníkmi je pre neho nová skúsenosť, pretože, ako on sám hovorí, je ako keby rozpoltený medzi svetom hudobným a svetom divadelným. V jeho živote figuruje mnoho divadelníkov. mnohí si myslia, že tieto svety majú k sebe veľmi blízko, Martin tvrdí, že to nie je pravda. Prečo? Vysvetlí v rozhovore s Filipom Jánošíkom Lehotským.

Ďalej sa dozviete, že sa vie na sebe schuti zasmiať. Taktiež povedal, že môže byť všetkým: „Som aj dement a som aj Boh“, povedal. Zároveň prizvukuje, že keď hrávaš svoje piesne a tvoríš svoju hudbu, si za ňu zodpovedný.

V podcaste Hľadá sa človečina s Martin Geišbergom sa tiež dozviete:

  • Ako vníma hranie na svadbách
  • Prečo veľmi nedáva rozhovory
  • Čo si pripomína vlastnou hudbou
  • Existuje podľa neho polarizácia
  • Aký má názor na sociálne siete
  • Čím si momentálne prechádza
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: Archív Rádio Expres

Mobilné aplikácie Rádia Expres