Práve hráme

04/03/2024

G. Mesežnikov: SMER otočil. Za jeho minulých vlád mal rezort zahraničných vecí nadstranícky postoj


Minister zahraničných vecí Blanár sa v Turecku stretol s ruským náprotivkom Lavrovom. Minister obrany Kaliňák medzitým v Pentagóne rokoval s americkým kolegom Austinom a premiér Robert Fico vyhlásil, že aj keby ho to malo stáť miesto premiéra, nepošle našich vojakov na Ukrajinu.

Ústavný súd pozastavil účinnosť vládnej novely trestného zákona, ktorá výrazne znižuje tresty pre korupčníkov, podvodníkov a zlodejov. Premiér je však spokojný a hovorí, že mu stačí, že skončí špeciálna prokuratúra. Je to ale isté? Prečo musel ústavný súd prelomiť vlastnú rozhodovaciu prax a pozastaviť účinnosť trestnej novely? Čo sa bude diať teraz?

A čo znamená naša, ako premiér hovorí, suverénna slovenská zahraničná politika, orientovaná na všetky štyri svetové strany? Ako nás po útokoch premiéra vidia naši najbližší spojenci? A ako karty zamiešajú prezidentské voľby a kampaň, ktorá už má bežať na plné obrátky? Braňo Závodský sa rozprával s politológom a prezidentom Inštitútu pre verejné otázky Grigorijom Mesežnikovom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok