Práve hráme

16/01/2024

Hungry Eyes od Erica Carmena je pieseň, ktorá definovala jednu éru


Pieseň Hungry Eyes, ktorú napísal Eric Carmen a vydal v roku 1987, je jedným z najikonickejších hitov 80. rokov. Táto pieseň sa stala významnou nielen vďaka svojej nádhernej melódii a textu, ale aj preto, že bola súčasťou soundtracku k obľúbenému filmu Hriešny tanec. Vďaka tomu pieseň získala celosvetovú popularitu a stala sa jednou z najrozpoznateľnejších piesní tohto obdobia.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Eric Carmen je americký spevák a skladateľ, ktorý je známy svojou schopnosťou písať hlboké a emotívne melódie a Hungry Eyes nie je výnimkou. Text piesne hovorí o intenzívnej túžbe a láske, ktoré sú vyjadrené prostredníctvom metafor a obrazných výrazov. Táto pieseň je často vnímaná ako oslava romantiky a vášnivého vzťahu, čo je aj dôvodom, prečo sa stala tak obľúbenou na svadbách a romantických udalostiach.

Táto skladba vyniká aj hudobne, a to vďaka svojej jednoduchosti a emotívnosti. Typické prvky popovej hudby 80. rokov, ako sú syntetizátory a elektronické bicie, vytvárajú nostalgickú atmosféru, ktorá je charakteristická pre túto éru. Eric Carmen dokázal spojiť tradičné melódie s modernými prvkami, čím vytvoril skladbu, ktorá je príťažlivá pre široké spektrum poslucháčov.

Zdroj náhľadovej fotografie: YouTube

Mobilné aplikácie Rádia Expres