Práve hráme

05/10/2023

Adam Ďurica predstavuje skvelú novinku s názvom Vietor


Adam Ďurica sa podelil so svetom o svoju novú pieseň Vietor. Skladba má vlastné lyric video, o ktoré sa postarali Jacobyfilms. Adam s nimi spolupracoval už viackrát, pričom ich najúspešnejšou spoluprácou je tá na lyric videu skladby Zatancuj si so mnou, ktoré má dnes už viac ako 24 miliónov zhliadnutí. Vypočuj si novinku Vietor.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Povedal, že to zároveň prinieslo nový vietor do jeho spolupráce: „Som veľmi rád, že som mohol opäť vyskúšať nového producenta, s ktorým som doposiaľ nič nenahral. Nemal som s tým žiadnu skúsenosť a musím povedať, že to bol ten najlepší ťah alebo teda najlepšie rozhodnutie, aké som mohol urobiť.“ O produkciu sa postaral Martin Ledvina, ktorý sa môže pýšiť mnohými úspešnými doterajšími spoluprácami s umelcami, ktorí sú držiteľmi cien Anděl či Český slavík. Medzi nich patria David Stypka, Jelen, Mirai, Lenny, Aneta Langerová, Marek Ztracený či Lenka Dusilová.

Na piesni sa podieľala aj česko-bulharská speváčka Stili

Stili bulharské korene a je známa najmä svojim multitalentom v speve, hraní na klavíri či ako DJka a skladateľka. Má klasické hudobné vzdelanie a bohaté skúsenosti s rozličnými žánrami ako jazz, soul či R&B. To jej zaručilo veľký hudobný rozhľad. Zároveň je semifilnalistkou speváckej súťaže The Voice of Bulgaria 2021.

Premiéra skladby bude v pondelok v Hemendexe

„Spolupráca s Martinom bola veľmi priateľská. Mám pocit, že sa len dvaja kamaráti rozprávali o hudbe a popri tom vznikala pesnička. Posúva ma to na nový level, alebo do nového zvuku. Je to citeľný posun a ja sa veľmi veľmi teším na to, ako už budem môcť Vietor predstaviť mojim fanúšikom,“ povedal Adam o spolupráci s Martinom Ledvinom. Svoju premiéru bude mať pieseň v pondelok 9. októbra o 8:00 v rannej šou Hemendex.

Pripravuje sa na vianočné koncerty

Adam Ďurica má aktuálne pracovne vyťažené obdobie, kedy pracuje aj na prípravách vianočných koncertov. Tie sa uskutočnia v dátumoch 5.12. v Košiciach a 7.12. v Bratislave. K tomu vystúpi aj na galakoncerte 9. novembra vo Veľkej sále pražskej Lucerny.

„Prípravy na vianočné koncerty už vrcholia, pretože jednak sa nám blíži termín a teraz je presne ten čas, kedy je na tom najviac práce, ale veľmi sa teším z toho, že to ide dobre a že sa moji hostia na to tešia tiež. Myslím si, že vytvoríme krásny a nezabudnuteľný hudobný zážitok pre tých, ktorí tam prídu. Verím, že ich bude čo najviac, ja osobne sa na to veľmi teším a bude to niečo, čo som doteraz ešte mojim fanúšikom na pódiách neponúkol. Takže niečo nové aj pre mňa, aj pre nich,“ priblížil prípravy Adam. Hosťami koncertov budú mnohé známe mená ako Peter Bič Project, Zuzana Smatanová, Emma Drobná a barytonista Aleš Jenis.

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa / Tomáš Karpel

Nadácia Dobrý skutok