Práve hráme

28/09/2023

Skupina Chill On The Sun vydala nový album a predstavili klip k pesničke Koniec leta


Slovenská kapela Chill On The Sun prišla s novým albumom Breviár magických rastlín a húb. Je to ich štvrtý album, ktorý vyšiel po 11 rokoch od ich posledného albumu Polo My. Zaujímavosťou je, že ich albumy vychádzajú v dni istej slnečnej aktivity – kým ich najnojvší vyšiel v deň jesennej rovnodennosti 23. septembra 2023, ich predošlý album vyšiel v deň letného slnovratu v roku 2012. Súčasťou nového albumu je 9-minútová epická skladba Koniec leta, ktorá je jeho záverečnou piesňou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na scéne sú od roku 2002

Svoj debutový album U babky vydali v roku 2002, kde vznikli rádiové hity Včelár Vzducholoď. Ako roky plynuli, ich hudba prešla z alternatívneho popu na rock a world-music až nakoniec zakotvili pri súčasnej artovej podobe. Kapelu tvoria pianista Marek Škvarenina, vokalista a gitarista Anton Hájiček, bubeník Vladislav Leškovský a basgitarista Štefan Dikan.

Práca na albume Breviár magických rastlín a húb im trvala viac ako tri roky. Album ťa prevedie rozličnými štýlmi – od ambientných plôch cez folk rockové piesne s nádychom retro hippie atmosféry až po futuristické, takmer prog-rockové kompozície s psychedelickým nádychom world-music. Dospelým navodí opäť čaro detstva najmä vďaka mágii letných dní a prázdnin, výletov do prírody či do vzdialeného vesmíru. Na kúzle albumu sa podieľa aj krásne spracovaný CD obal, ktorý ocení každý zberateľ CD-čiek.

Pri tvorbe albumu sa spojili s viacerými hudobníkmi ako bluesovými gitaristami Reném Lackom a Romanom Mečiarom, folkovým pesničkárom „Nanym“ Hudákom, violončelistom Matejom Tkáčom, hráčom na etno nástroje Ramim Shaafim a inými. Zvukový mastering mal na starosti pražský Gargle & Expel.

Nahrávanie a výrobu albumu podporili FOND NA PODPORU UMENIA a Sociálny a kultúrny fond SOZA.

Zdroj: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres