Práve hráme

18/09/2023

Speváčka ANIKA IRIS s kapelou vydali hudobnú novinku Eye contact


Mladá talentovaná speváčka Anika Iris prišla s novou piesňou Eye contact, ktorá má rockový podtón. Ide o jej piaty singel, pričom je autorkou aj jeho textu, aj hudby. Súčasťou kapely sú tiež Patrik Horňáček, ktorý hrá na bicie a gitarista Samuel Varga. Táto mladá partia počas leta usporiadala mnoho koncertov a vystúpili na festivale Pohoda. Na jeseň si dokonca zahrajú aj po boku kapely Para v Trenčíne.

„Skladba je živou hudobnou odozvou na krásu užívania si života a odhodlania nepremáhať sa starosťami. Melódia pulzuje energiou a radostným rytmom, vytvárajúc atmosféru, v ktorej sa ľudia môžu odreagovať a prežívať momenty naplno,“ povedala o piesni Anika. Basgitarista Miroslav Tallo ešte dodal, že demo tejto skladby malo silný nádych živelného grunge. Nakoniec sa jej však dostalo modernejšieho spracovania so súčasným soundom a množstvom elektroniky.

Eye contact má aj zaujímavý videoklip

Ten sa točil na viacerých miestach v Bratislave – v industriálnej hale v Stupave a v ateliéri kameramana Stanislava Gužáka, ktorý mal videoklip na starosti. „Aby toho nebolo málo, v druhý deň nakrúcania som musel absolvovať zubné vyšetrenie, ktoré sa ale kameraman rozhodol natočiť a zakomponovali sme ho do dejovej línie klipu,“ vyjadril sa k natáčaniu bicman Patrik. Najnáročnejšie zábery na točenie boli „kapelové“ zábery z druhého poschodia priemyselnej haly. „Všetky nástroje, aparatúru, filmovú techniku bolo potrebné vynosiť po schodoch. V ten deň bolo krásne slnečno, no však horúco a všetky okná haly sme museli zatemňovať čiernymi plachtami, aby vynikli svetelné efekty,“ priblížil bližšie celý proces. Poď si ju vypočuť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres