Práve hráme

06/04/2023

Sima Magušinová sa spojila s ukrajinskou speváčkou. Spoločne zaspievali modlitbu Otčenáš


Sima Magušinová a Mila Medvedovska predstavili dnes pieseň s názvom Otčenás, ktorú púšťajú do sveta práve pred Veľkou nocou. Pieseň sprevádza aj videoklip, pod ktorým sa píše: „Ako hovorí Sima, nie je to klasický duet ani klasická pieseň.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nápad vznikol u skladateľa a klaviristu Daniela Špinera, ktorý prišiel s myšlienkou zhudobniť jeden z najznámejších textov kresťanstva – Otčenáš. „Zhudobniť modlitbu Otčenáš mi napadlo, keď nás pán biskup Peter Mihoč pozval s Milou zahrať na oslavách výročia Evanjelickej cirkvi v Prešove. Pri tej príležitosti som sa dozvedel, že Ukrajina má ešte len pár rokov v rámci svojich bohoslužieb Otčenáš v ukrajinskom jazyku. No a viac mi nebolo treba a motivácia zhudobniť ho bola prítomná. Špeciálne je na tejto modlitbe pre mňa to, že ponuku zaspievať ju ako duet prijala Sima Magušinova s nadšením a veľkou pokorou. Spojili sa v tejto skladbe dve dámy, ktorých tvorba je silná, autentická a nenahraditeľná,“ hovorí Daniel.

Simu nápad hneď oslovil. „Keď od Danka Špinera prišiel nápad naspievať s Milou Otčenáš, tak som to hneď vnímala ako niečo, do čoho som chcela ísť. Jednak preto, že mám Milu veľmi rada, páči sa mi ako spieva aj to, aký je človek, a taktiež preto, lebo som počula ako spievala Otčenáš sama a chcela som sa s ňou takýmto spôsobom pomodliť a vyjadriť spolupatričnosť, pretože situácia, v akej sa momentálne nachádza, je ťažká a mnohí si to ani nevieme predstaviť. Otčenáš s Milou nevnímam ako klasický duet a ani ako klasickú pieseň. Vnímam to hlavne ako modlitbu, ktorú spievame spolu ako dve ženy, ktoré sa modlia za seba, za tú druhú, ale aj za všetko, čo si nesieme v srdci,“ povedala speváčka.

Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Mobilné aplikácie Rádia Expres