Práve hráme

03/02/2023

Gitarový virtuóz a spevák Dávid Bílek spieva v novinke o začiatkoch vzťahu


Dávid Bílek je meno o ktorom sa už veľa písalo, keďže bol účastníkom v talentových televíznych súťažiach, kde zožal obrovský úspech. Už v mladom veku sa prebojoval medzi hudobnú špičku a okrem dokonalej hre na gitare, odštartoval aj svoju spevácku kariéru. Nový rok začal romantickou baladou Blízko, v ktorej nevynechal ani kvalitné gitarové sólo!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mladý hudobník pochádza z Banskej Bystrice a len pred pár rokmi sa stal historicky prvým dvojnásobným absolútnym víťazom Slovenských konzervatórií v hre na klasickú gitaru. Zvíťazil v prvom ročníku Viva ulica v rámci projektu Viva Musica 2017 a za jeho úspechy mu bola ministrom kultúry udelená Cena sv. Gorazda. Vynikajúci gitarista sa zviditeľnil ešte ako talentovaný tínedžer v šou Česko Slovensko má talent  a neskôr aj v speváckej súťaží SuperStar, kde všetkým predviedol, že hra na gitaru je jeho veľkou vášňou.

„Po účinkovaní v Superstar v top 20 sa udialo veľmi veľa. Spoznal som mnoho ľudí z hudobnej scény, odohral asi najviac koncertov za celý svoj život, robil som na svojich vlastných koncertoch. Veľmi vydarený bol projekt One Man Show, ktorý som odpremiéroval v mojom rodnom meste Banskej Bystrici. S flamenco tanečnicami sme si zahrali a zatancovali aj v Čechách a mali turné po Slovensku. Ale na čo sa teším, je rok 2023, v ktorom mám už teraz naplánované zaujímavé projekty a nové skladby“, hovorí mladý talent.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Mobilné aplikácie Rádia Expres