Práve hráme

15/07/2022

Po trojročnej pauze sa obľúbený český festival vrátil späť k ľuďom! Takto to vyzerá na Colours of Ostrava tento rok


The Killers, Twenty One Pilots, Martin Garrix, LP, Franz Ferdinand a mnoho ďalších… Toto je len časť tohtoročného lineupu 18. festivalového ročníka Colours of Ostrava. Ten svoje brány otvoril v stredu 13. júla a my sme boli pritom! Na festivalových fanúšikov čaká 15 stageov, prednáškové a workshopové priestory či YouTube Music zóna.

Areál festivalu Colours of Ostrava

Aké boli prvé dni na tomto výnimočnom festivale?

Na Colours a Meltingpotu prvého festivalového dňa vystúpili Modest Mouse, Bazzookas, Cirk La Putyka, Sam Ryder, SuRealistas, Meduza, Fatoumata Diawara a mnoho ďalších kapiel, umelcov a spíkerov. Areál sa pre všetkých festivalových nadšencov otvoril už o 17-tej. Headlinerom stredajšej noci bolo elektro popové duo – spevák Tyler Joseph a bubeník Josh Dunem.

Obaja pochádzajú z amerického Ohia a ikonický názov Twenty one pilots si dali po tragickom príbehu z drámy Arthura Millera – All My Sons, v ktorej ľudskou vinou zahynulo dvadsaťjeden pilotov. Koncert začali tradične – s čiernymi kuklami na hlavách.

Večerná atmosféra Colours of Ostrava

Zabijáci z Las Vegas odpálili štvrtkovú večernú show na hlavnom festivalovom stage. Prekážkou pre hudobníkov či divákov nebol ani hustý dážď. The Killers všetkým nadelili poriadnu dávku springsteenovského gitarového rock´n´rollu. Očividná bola aj neskrývajúca úcta k Elvisovi Presleymu. Frontman skupiny Brandon Flowers tejto hudobnej ikone prispôsobil celkovú vizáž.

Veľmi príjemnou koncertovou vsuvkou bol jeho duet s Indie rockovou pesničkárkou z Los Angeles – Phobe Bridgers. Tá svoj koncert vo veľmi romantickej nálade odohrala chvíľu pred štvrtkovým headlinerom na Liberty stage o 19.00 hod.

Čo všetko sme zažili na Colours of Ostrava 2022 si môžete vypočuť aj v rannom Hemendexe:
Mobilné aplikácie Rádia Expres