Práve hráme

16/03/2021

Slovenský objav Matej Smutný predstavuje klip na svoju novinku Fairytale


Matej Smutný na seba výrazne upozornil minulý rok počas jesene, keď zverejnil debutový singel Psycho Love. Pieseň sa na Spotify dostala až do amerických playlistov a vyniesla Matejovi zmluvu s vydavateľstvom Warner Music. Na prelome roka sa už objavila aj v slovenských a českých rádiách a momentálne patrí k úspešným lokálnym skladbám.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Matej Smutný začínal ako bubeník, hre na bicie sa venuje od šiestich rokov. Vyštudoval tiež klasickú hudbu, ktorú vyučuje na konzervatóriu v Žiline. V novinke Fairytale sa vyznáva z pocitov, ktoré mu prináša písanie popových pesničiek.

„Popoví muzikanti a speváci sa často stretávajú s nepochopením,“ myslí si Matej. „Jazzoví alebo klasicky školení hudobníci ako ja si obvykle myslia, že je jednoduché napísať obyčajnú pieseň a dostať ju medzi ľudí. Opak je však pravdou.“  Zároveň sa v skladbe priznáva, ako zložité je opustiť miesto za bicou súpravou a postaviť sa pred mikrofón: „Je pochopiteľne úplne iné sa pozerať na kapelu cez rameno alebo cez bubny. Priznávam, že mi to niekedy chýba, ale postupne si zvykám. A práve o tom je klip k Fairytale.“

https://www.instagram.com/p/CKUlxCspi9g/

Zdroj foto: Libor Lisý

Nadácia Dobrý skutok