Práve hráme

15/03/2021

Lýdia Novotná v novinke Cesta je cieľ poukazuje na (ne)hodnoty našej spoločnosti


Speváčka a textárka Lýdia Novotná prichádza opäť s piesňou plnou životných udalostí, ktoré avšak vyplývajú z celosvetového diania. Poukazuje na skutočné hodnoty života a aká je krehká hranica medzi tým, čo vnímame ako dôležité a či tomu je tak aj v skutočnosti. Ako sama hovorí, pieseň vznikla takmer na jeden nádych z pocitu smútku a zároveň ňou uzatvára jednu životnú etapu.

Spolu s piesňou prichádza s túžbou sa čo najviac priblížiť k sebestačnosti. Jesť maliny zo svojej záhrady, chodiť po horách a spievať. Tráviť čas s deťmi a objímať svojich rodičov. „Sme tu na to, aby sme zažívali dobrodružstvá, učili sa od seba navzájom, inšpirovali jeden druhého. Aby sme boli príkladom pre naše deti. Tvorme spolu lepšiu Zem. Nie je iná cesta. Len láskavosť, pochopenie a spolutvorba…“ zamýšľa sa Lýdia nad možnosťami a cestu vidí práve v samotnej ceste.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nielen v piesni, ale aj v osobnom živote sa speváčka venuje naplno prírode. Je vášnivou včelárkou a s láskou sa stará o svoje včely, čím prehĺbila svoj vzťah k prírode. „Vďaka nim som sa ešte viac zamilovala do stromov. Do Zeme. Naučili ma všímať si, kedy kvitnú liesky, vŕby, čerešne.., Spojili ma s prírodou. Možno i vďaka nim vznikla táto pieseň,“ opisuje speváčka svoje pocity prepletané životom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj foto: instagram

Mobilné aplikácie Rádia Expres