Práve hráme

06/12/2018

Skupina Gladiator si plní svoje dlhoročné prianie a vydáva prvú oficiálnu vianočnú skladbu


Nový, v poradí už 14. radový album skupiny Gladiator Deň, čo mal dávno prísť očakávajú jeho fanúšikovia spolu s vianočnými sviatkami. Práve na Štedrý deň tohto roka je naplánované jeho vydanie a po prvom oficiálnom singli Keď som s ňou prichádza skupina aj so svojou prvou vianočnou skladbou Čas vianočný. Na tú skupina čakala neuveriteľných 30 rokov. Pusti si video:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Novinka z dielne skupiny Gladiator obsahuje 12 skladieb, pričom štyri z nich sú už dobre známe. Sú to skladby, ktoré skupina vydala v posledných troch rokoch ako single – Milióny ciest, Zhora dole, Ty si tá a singel, ktorým ohlásili vydanie albumu – Keď som s ňou. Celkovo je postavená na výrazných melódiách a zaujímavým spôsobom sa vracia ku gladiatorskej albumovej prvotine naspievanej v slovenčine.

Ešte koncom minulého tisícročia vyšiel album Viem, kde Boh spí, ktorý je považovaný za najpopovejší v doterajšej diskografii kapely. Bola na nej aj skladba Nebeská linka, ktorá vďaka svojmu klipu bola vtedy považovaná za neoficiálnu vianočnú gladiatorovskú skladbu.

https://www.expres.sk/159996/expres-live-gladiator-ked-som-s-nou/

Na tú ozajstnú „plnokrvnú“ vianočnú skladbu si Gladiator počkal až do tohto roku. Vznikla v spolupráci s RTVS, vďaka čomu bol k dispozícii aj Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a Detský a dievčenský spevácky zbor. To dodalo skladbe Čas vianočný výnimočnú sviatočnú atmosféru.

„Vždy sme si pred Vianocami spomenuli, že by sme chceli mať našu vianočnú skladbu a vždy sme si na ňu spomenuli neskoro. Na tejto pracujeme od minulého roka a tešíme sa, že sme to tentokrát stihli. Obdobie Vianoc máme všetci veľmi radi, páči sa nám krásna vianočná nálada a presne takú sme vložili aj do piesne Čas vianočný,“ hovorí o novinke spevák Miko Hladký. Orchestrálnu a zborovú úpravu skladby pripravil dirigent Anton Popovič. Neplánovanie vznikli dve verzie skladby a obe tvoria záver nového albumu.

https://www.expres.sk/102305/expres-live-gladiator-miliony-ciest/

GLADIATOR – Deň, čo mal dávno prísť

  1. Deň, čo mal dávno prísť (Miko Hladký / Vlado Krausz)
  2. Poď do vody (Georgio Babulic / Vlado Krausz)
  3. Keď som s ňou (Georgio Babulic / Georgio Babulic)
  4. Možno to chce čas (Georgio Babulic / Georgio Babulic)
  5. Nič nemá cenu ako ty (Miko Hladký / Miko Hladký)
  6. Lepší človek (Georgio Babulic / Georgio Babulic)
  7. Milióny ciest (Georgio Babulic / Georgio Babulic)
  8. Zhora dole (Georgio Babulic / Vlado Krausz)
  9. Mám ťa rád (Georgio Babulic / Georgio Babulic)
  10. Ty si tá (Georgio Babulic / Milan Hodál)
  11. Čas vianočný (Georgio Babulic / Georgio Babulic)
  12. Čas vianočný – akustická verzia (Georgio Babulic / Georgio Babulic)
Mobilné aplikácie Rádia Expres