Práve hráme

23/08/2018

Hľadá sa meno pre maskota Majstrovstiev sveta! Macejko, alebo Juro?


Macejko alebo Juro? Hlasovanie o mene maskota MS 2019 ide do finále!

Na poste slovenského maskota blížiacich sa majstrovstiev sveta, ktoré od 10. do 26. mája 2019 hostia Bratislava a Košice, nastáva zmena. Vlka Gooolyho, ktorý zabával fanúšikov na šampionáte pred ôsmimi rokmi, vystrieda už o pár mesiacov medveď.

Ako sa bude volať maskot blížiaceho sa hokejového šampionátu v Bratislave a Košiciach (10. – 26. mája 2019) bude známe už čoskoro. V úvodnom kole navrhovali fanúšikovia prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky MS 2019 rôzne podoby mien. Spomedzi mnohých alternatív vybral organizačný výbor dva návrhy – meno Macejko a meno Juro, ktoré sú vo finálnom hlasovaní.

O mene nového maskota môžu opäť rozhodnúť fanúšikovia na oficiálnej facebookovej stránke šampionátu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Zaznamenali sme skutočne zaujímavé čísla. Prvú fázu hlasovania sme spustili presne v polovici augusta a trvala sedem dní. Za toto obdobie oslovila súťaž vyše 450-tisíc ľudí, prevažne zo Slovenska. Animáciu maskota, ktorá bola uverejnená pred štartom súťaže, videlo do tejto doby cez 143-tisíc ľudí. Fanúšikovia vnímajú maskota pozitívne, možno aj preto sme od nich obdržali viac ako 4 000 komentárov, v ktorých sa objavovali podnety na pomenovanie hokejového maca,“ hovorí riaditeľka komunikácie majstrovstiev sveta Michaela Grendelová.

Dva najvydarenejšie návrhy mena teraz postupujú do druhého kola hlasovania. „Vybrali sme návrhy, ktoré mali najväčší počet hlasov. Najčastejšie navrhované boli Macejko s variáciou Maco. Ako druhú alternatívu sme vybrali meno Juro, ktoré bolo medzi fanúšikmi tiež veľmi obľúbené. Kritériom pre rozhodovanie okrem obľúbenosti bol aj slovenský ráz pomenovania, aby sme zachovali jednotnú líniu s vizuálom maskota, ktorého charakterizujú pastiersky klobúk a vybíjaný opasok,“  povedala Michaela Grendelová.

Spomedzi hlasujúcich vyžrebujú organizátori šampionátu meno jedného šťastlivca, ktorý ako odmenu získa darčekový balíček MS 2019 zložený z upomienkových predmetov. Druhý balíček získa fanúšik, ktorý víťazné meno navrhol ako prvý.

Vyber meno pre maskota [fb_page_like url=“https://www.facebook.com/2019-IIHF-Ice-Hockey-World-Championship-Slovakia-335548627616/“]

https://www.facebook.com/2019-IIHF-Ice-Hockey-World-Championship-Slovakia-335548627616/

Mobilné aplikácie Rádia Expres