Práve hráme

25/09/2018

Najlepším futbalistom sveta je Luka Modrić!


Najlepší futbalista sveta začal kopať do lopty na parkovisku hotela pri Zadare, ktorý slúžil počas vojny v bývalej Juhoslávii ako centrum pre utečencov. Futbalovým kráľom nie je po 11-tich rokoch ani Messi, ani Ronaldo, ale Chorvát Luka Modrić.

https://soundcloud.com/radioexpres/najlepsim-futbalistom-sveta-je-luka-modric

Vždy bol malý a chudý. So svojím mládežníckym trénerom mal dohodnutý signál: keď už po hodine hry nevládal, zdvihol ruku a ten ho vystriedal. Diváci sa búrili, lebo si drobného špílmachra obľúbili. „Nemal som na výber,“  hovorí po rokoch tréner, „nechcel som mať na svedomí, že mi tam umrie priamo na ihrisku.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Tento rok vládal Modrić priviesť chorvátsku reprezentáciu až do finále MS, na ktorých sa stal najlepším hráčom. Včera ho vyhlásili aj za víťaza ankety Medzinárodnej futbalovej federácie The Best – o najlepšieho futbalistu sveta. Modrić dostal v hlasovaní 29 percent všetkých hlasov. Na 1.miesto ho dali aj tréner našej reprezentácie Ján Kozák a kapitán Martin Škrtel.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Toto je zaujímavé – za koho hlasoval Ronaldo a samotný Modrić – obaja dali na najvyšší stupienok francúzskeho stopéra Varana, na druhú priečku zaradili vzájomne jeden druhého a pri tretej pozícii sa opäť zhodli – na Francúzovi Griezmamovi. A čo Messi? Trafil sa! U neho bol jednotkou Modrić.

https://www.youtube.com/watch?v=x9dhWUS_A7I

Zdroj foto: facebook.com

Nadácia Dobrý skutok