Práve hráme

14/12/2017

Akalaky a Celeste Buckingham hlásia nástup nových trendov novinkou Tokyo


Cesty Celeste a Akalakyho sa stretli vďaka spoločnému domovskému nahrávaciemu štúdiu Littlebeat a producentovi Martinovi Maxovi Šrámekovi. Akalaky začal v Littlebeate nahrávať svoj debutový sólový singel Tokyo. Počas nahrávania sa zrodil nápad prizvať Celeste do skladby ako hosťa. „Celeste bola jediná speváčka, s ktorou som chcel v tomto singli spolupracovať a tak som poprosil Maxa, aby jej pesničku pustil. Vnímam ju ako veľkú profesionálku,“ spomína Akalaky na chvíľu napätia, keď čakal na Celestino vyjadrenie k spolupráci.

„Skladba reprezentuje rozpadnutý vzťah, dvojicu, ktorá sa odcudzila. V refréne je hudobná linka, ktorá pripomína Japonsko, vďaka nej mi napadol názov Tokyo a videoklip s príbehom dvoch ľudí stratených v jednom z najväčších miest sveta,“ vysvetľuje Akalaky námet a príbeh skladby. Pozri si veľmi vydarený a originálny videoklip:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Najnáročnejšia časť celého procesu bol posledný týždeň postprodukcie, kedy som sa nebol schopný ani dostať domov z ateliéru a takmer som nespal,“ prezrádza režisér Jiří Marshal, ktorý v projekte Tokyo zrealizoval experiment s novou technikou snímania. Oboch umelcov, Celeste i Akalakyho nakrúcal pomocou špeciálneho ramena s kamerou, ktoré bolo vyrobené na mieru a umiestnené priamo na ich tele.

„Zámerom bolo navodiť dojem, že nás neustále niekto sleduje – kontra pohľad mimo seba (taká moja mentálna „splácanina“). S touto technikou sme dosť experimentovali a ladili sme ju ešte pred odletom, aby všetko fungovalo tak ako má. Mimochodom, z výroby hmoty, ktorou je pokrytá Japonka v klipe, nám ostalo ešte 5kg solamylu, tak si napečieme na Vianoce celý ateliér bábovky. Týmto by sme sa radi poďakovali spoločnosti Dr. Oetker za podporu videoklipu (smiech).“

Čo hovoria na finálny videoklip Akalaky a Celeste? „Úprimne? Myslím si, že sa nám podarilo spraviť pri všetkých klipoch, ktoré dnes vychádzajú, niečo naozaj iné, niečo, čo môže dostať nálepku, že je to naozaj originálne. Dajte Marshalovi Grammy! :) „ hodnotí Akalaky. „Som rada, že v rámci Slovenska a Čiech máme v rámci kreatívy človeka ako je Jiří. Je jeden z mála, ak nie jediný, ktorý doslova žije s trendmi a posúva kreatívne hranice. Myslím, že na klip k pesničke Tokyo nemohol byť nikto vhodnejší než on. Výsledok je zvláštny, je až psychadelický, vystihuje kontent, ktorí sme chceli s Akalakym odkomunikovať a tvorí symbiózu so zvukom Maxa Šrámeka,“ hovorí Celeste na adresu uznávaného art directora, s ktorým spolupracovala na svojom videoklipe z L.A. k duetu s Majkom Spiritom I Was Wrong.

Mobilné aplikácie Rádia Expres