Práve hráme

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
17/01/2017

Duch človeka s novým zvukom aj klipom od kapely King Shaolin


Projekt nášho rádia – 20 rokov IMT Smile, inšpiroval chalanov z King Shaolin. Ich cover k legendárnej pesničke Duch človeka bol taký vydarený, že sa kapela rozhodla natočiť k nemu videoklip a urobiť nové aranžmány.

Originál:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Oficiálna kapela Celeste Buckingham prichádza po prvýkrát s coverom. „Pri príležitosti jubilea 20. rokov pôsobenia na scéne kapely IMT Smile nás oslovilo Rádio Expres s otázkou, či by sme mali záujem spraviť cover tejto legendárnej slovenskej kapely. Bola to zaujímavá výzva, nakoľko tvorím výlučne v anglickom jazyku, takže naša odpoveď znela kladne,“ uviedol frontman Dominik Štofko na margo prvého singla spievaného v rodnom jazyku Duch človeka, ku ktorému predstavili aj tematický videoklip.

Ako Dominik Štofko uviedol, odmalička počúval zahraničnú hudbu, pričom slovenská bola vždy viac v úzadí. „No bol som na pár koncertoch IMT Smile a song Duch človeka sa mi vryl do duše. Logicky potom výber padol na tento song. Ich verzia je dokonalá, plná energie, citu a osobne skladbu považujem za veľmi pravdivú,“ vysvetlil výber piesne interpret.

Skladba nesie rukopis kapely King Shaolin, pričom „duch“ Ivana Táslera ostáva prítomný. „Mali sme kladné ohlasy po tom, ako sme skladbu zahrali naživo v Rádiu Expres. V kapele sme sa zhodli na tom, že sa nám song v tej forme, ako ho hráme, veľmi páči. Následne sme dospeli k záveru, že by bolo krásne ho mať ako singel. Bratia Táslerovci nám dali oficiálne povolenie na použitie skladby, z čoho sme boli, samozrejme, nadšení,“ skonštatoval kapelník Michal Neffe.

Nadácia Dobrý skutok