Práve hráme

13/12/2017

Stovkám Slovákov a Čechov sa na účte objavilo 10 Eur. Všimla si to len štvrtina


Humanitárna organizácia MAGNA spustila experiment. Stovkám Slovákov a Čechov poslala na účet 10 Eur a všimla si to len štvrtina. MAGNU zaujímalo, čo je pre ľudí ešte zanedbateľná suma a koľko z nich si ju na účte vôbec všimne.

Do svojráznej kampane, ktorá na Slovensku a v Českej republike nemá obdobu, sa zapojili aj spevák Richard Müller alebo herečka Anna Schmidtmajerová. „Je to suma, ktorá je pre strednú vyššiu vrstvu pravdepodobne zanedbateľná,“ komentuje Müller fakt, že 80 percent ľudí si čiastku na konte ani nevšimlo. MAGNA pritom za 10 Eur mesačne zachraňuje deti v ohrozených oblastiach a často ide o prostriedky, ktoré rozhodujú o živote a smrti.

„Je to sto jedál za naše jedno v reštaurácii,“ prepočítava hodnotu peňazí jeden z účastníkov experimentu, ku ktorému vzniklo aj video. V ňom okrem Müllera a Schmidtmajerové účinkujú lekári, cestovatelia, IT špecialisti či podnikatelia, ktorých kampaň Zanedbateľná čiastka zaujala a rozhodli sa ju verejne podporiť.

MAGNA v decembri spustila web 10eur.sk. Kampaň Zanedbateľná čiastka má podporiť dlhodobé misie v Kambodži, Sýrii, Iraku, Libanone, Kongu či v Južnom Sudáne, kde MAGNA zdravotníci liečia  podvýživu, infekčné ochorenia, zaisťujú očkovania, primárnu a sekundárnu zdravotnú pomoc deťom a ich rodinám v núdzi. Práve v týchto oblastiach 10 Eur často znamená rozdiel medzi životom a smrťou dieťaťa. Zdravotníci humanitárnej organizácie MAGNA už 16 rokov denne liečia deti a ich rodiny tam, kde je to najviac potrebné.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Magna lieči tu a teraz. Pomôžte čiastkou, ktorá je pre vás zanedbateľná. MAGNA pôsobí priamo v teréne a financie využíva priamo vo svojich projektoch. Liečbu detskej podvýživy a prístup k zdravotnej starostlivosti pre deti v núdzi môžete zabezpečiť online darom na webovej stránke www.magna.sk a zároveň budete vedieť komu, kde a ako pomáhate. Finančným príspevkom môžete prispieť aj na zbierkovom účte IBAN SK5811000000002943004292.

Chcem pomôcť

Pravidelným darcom (3 eurá mesačne) sa môžete stať aj aktiváciou mesačného príspevku cez SMS a to zaslaním SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Mobilné aplikácie Rádia Expres