Práve hráme

15/06/2017

Expres Live: IMT Smile a Ondrej Kandráč – Hej sokoly!


Toto spojenie ťa dostane rovnako ako nás. IMT Smile a Ondrej Kandráč spolu odpálili pesničku Hej sokoly! Pozri si skvelú verziu, ktorá vznikla exkluzívne pre Rádio Expres. Ak si to pustíš, už to nedostaneš z hlavy. Ľudová pesnička, ktorá sa môže stať hitom tohto roka.

https://www.youtube.com/watch?v=srJdPIgiDJA

IMT Smile sú na hudobnej scéne už viac ako 20 rokov. Za toto obdobie vydali 10 radových albumov, zaznamenali desiatky hitov. Spolupracovali na muzikáli Jesus Christ Superstar, Ivan Tásler zložil piesne pre mnohých svojich kolegov, do seriálu i cestopisu, ale filmová pieseň sa v ich repertoári nenachádzala. Až doteraz. Pesnička Hej sokoly vznikla pre nový slovenský film Čiara a stala sa prvou filmovou skladbou v histórii IMT Smile.

Pieseň s názvom „Sokoly“ vydali na rovnomennom albume populárni Kandráčovci. Ide o ľudovú skladbu, o ktorej pôvod sa dodnes nevedia dohodnúť obyvatelia Ukrajiny a Poľska. Ivan Tásler ju poznal a páčila sa mu. Celú ju však prearanžoval, vložil do nej srdce IMT Smile a nazval ju Hej, sokoly!. Spevom a hrou na husliach sa na nahrávaní podieľal Ondrej Kandráč.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok