Práve hráme

15/12/2023

Za demokraciu sa podľa Radičovej bojuje na námestiach, podstatné je podľa expremiérky nezostať mlčať


Slovensko má za sebou ťažký rok. Dozvuky pandémie Covidu a zatvoreného štátu, energetickej krízy, astronomické ceny v obchodoch a službách, stále trvajúcu vojnu za našimi hranicami. Len za jediný rok sme zažili takmer štyri vlády. Dve Hegerove, Ódorovu a teraz štvrtú, v poradí aj historicky, vládu Róberta Fica.

Koalícia Smer, Hlas a SNS rýchlosťou blesku presadzuje svoje videnie Slovenska a sveta. Rýchle výmeny v kontrolných úradoch či na polícii, nižšie tresty za korupciu a rušenie špeciálnej prokuratúry, ktoré vyhnalo ľudí do ulíc. Robert Fico hovorí o opozícii ako o potkanoch.

Slovensko má však aj iný problém. Po ťažkých rokoch nám chýbajú peniaze. V rozpočte aj peňaženkách. Vláda to chce rýchlo zaplátať vyššími daňami a odvodmi a rozdať 13te dôchodky, pomáhať všetkým s hypotékami aj cenami energií.

Ako sa teda máme po takomto roku? Všimol si popri tom všetkom silný štát aj tých najslabších? Dokáže im pomôcť, alebo sa chudoba a pasca stredných príjmov, či prístup detí ku vzdelaniu ešte zhoršia? Aký to bude rok. Rok 2024? Braňo Závodský sa rozprával s bývalou premiérkou a profesorkou sociológie Ivetou Radičovou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres