Práve hráme

14/12/2023

Koňare sú ľudovo-popovou kapelou, ktorá sa pochválila svojim vianočným debutom


Skupina Koňare, známa hlavne svojou ľudovou tvorbou, prekvapila svojich fanúšikov autorskou skladbou Vianočné oblátky, ktorá je ladená v ľudovo-popovom štýle. Skladba vznikla v spolupráci s hudobným producentom Lukášom „Koliom“ Kolivoškom, s ktorým kapela pracuje v rámci príprav nového albumu na troch skladbách. Pieseň je plná pohodovej vianočnej atmosféry v kruhu rodiny a blízkych, v ktorej dôležitú úlohu zohrávajú deti a detský zbor, ktorý je počuť v druhej časti skladby.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„V septembri sme začali pripravovať náš nový profilový album kapely Koňare, ktorá sa v posledných rokoch hlavne venovala ľudovým piesňam a účinkovala ako doprovodná kapela Andera z Košíc. Pri tvorbe tohto nového albumu sme sa rozhodli repertoár rozšíriť o autorskú tvorbu, covery a Vianočné oblátky sme vytiahli zo šuflíka. Oslovili sme Koliu ako producenta a pozvali sme si aj hostí, ktorí nám pomohli vytvoriť tú správnu vianočnú atmosféru,“ povedali.

Kapela sa zároveň vyjadrila aj k tomu, či plánujú robiť aj ďalšie vianočné pesničky. „Veľa kapiel urobí každý rok novú vianočnú pesničku. My sme si povedali, že urobíme prvú a zatiaľ poslednú, a práve preto sme dali do nej to najlepšie z našich nápadov, ale stále ešte niečo tomu chýbalo, no potom to prišlo. Často platí, že najlepšie riešenie je aj najjednoduchšie. Zapojili sme do nej aj naše deti, ktoré vytvorili anjelskú náladu. Pri nahrávaní detských spevov sme zažili asi najviac zábavy a tej pravej predvianočnej atmosféry. Veríme, že touto piesňou odovzdáme ľuďom tú magickú silu, čaro Vianoc a to aj našim novým videoklipom k nej,“ povedala kapela.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok