Práve hráme

20/10/2023

Janais a BuranoWski predstavujú videoklip k ich spoločnej piesni Rieky


Pieseň Rieky je dojemná skladba, o ktorú sa postarala speváčka Janais so spevákom Tomášom Buranovským, známym ako BuranoWski. Tento duet je posledným singlom zo speváčkinho albumu Dve tváre Janais, ktorý vydala koncom minulého roka. Teraz však pieseň doplnili aj o oficiálny videoklip. Poď si ho pozrieť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Hudbu a text si zložila Janais

Priblížila však to, prečo si pre spoluprácu vybrala práve Tomáša Buranovského: „Už počas skladania piesne som sa ju snažila počúvať ako externý poslucháč a domýšľala som si k nej hlasy rôznych slovenských interpretov. Akonáhle som si v piesni predstavila Tomáša, mala som jasno. Pieseň Rieky Tomášovi nielen pristane, on ju svojím prejavom urobil ešte zaujímavejšou a chytľavejšou.“ 

Nahrávanie piesne si spoločne užili

Osobne sa ale pred nahrávaním ešte nestretli, preto ich prvým stretnutím bolo samotné nahrávanie v štúdiu. BuranoWski však povedal, že spolu komunikovali cez sociálne siete už pred tým a to niekoľko rokov. „Občas sme si napísali a vzájomne pogratulovali k hudobným úspechom, no osobne sme sa mali možnosť stretnúť až pri tejto spolupráci. Keď mi Janais poslala nahrávku, neváhal som, jej tvorba sa mi úprimne páči. V štúdiu sme pochopili, že naše hlasy pekne ladia a od tej chvíle to bola viac zábava ako práca. Verím, že to pocítia všetci, ku ktorým sa pieseň dostane,“ opísal spoluprácu spevák.

Skladba poukazuje na rozdiely medzi mužom a ženou

Scenár a réžiu videoklipu mal na starosti Jakub Šteinecker, s ktorým speváčka spolupracovala už mnohokrát. Klip natočili v ateliéri, prevažne na bielej ploche s tým, že využili kontrast čiernej a bielej. „Moje biele šaty a Tomášov čierny outfit sú odkazom na rozdiely medzi mužom a ženou. No v ideálnom vzťahu sú partneri v rovnováhe a harmónii, ako sily jin a jang. Vtedy nepôsobia proti sebe, ale navzájom sa dopĺňajú a potrebujú. Vytvoriť takúto harmóniu v našich vzťahoch je náročné, no môžeme sa o to aspoň pokúšať,“ priblížila speváčka svoj pohľad na videoklip. Celý album Dve tváre Janais nájdeš na všetkých digitálnych platformách.

Janais budeš môcť stretnúť a vypočuť si aj naživo, a to počas jej blížiacich sa koncertov:

  • 6.10. Žilina, Dom umenia Fatra, 18:00
  • 13.10. Banská Bystrica, Robotnícky dom, 19:00
  • 28.11. Bratislava, Primaciálny palác, 19:00

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa / archív Janais

Nadácia Dobrý skutok