Práve hráme

20/07/2023

Dom Casa Gomis je skrytý klenot blízko Barcelony. Ako sa vyrastá v takejto skvostnej stavbe?


V najnovšej epizóde podcastu How I Met My Architect, ktorá je tento raz v anglickom jazyku, sa Peter Dostál rozpráva s Martinou Gomis ohľadne stavby Casa Gomis, ktorá je úzko spätá s jej rodinnou históriou.

Dom Casa Gomis je skrytý klenot v blízkosti Barcelony, ktorý navrhol katalánsky architekt Antoni Bonet Castellana. Marita Gomis tu vyrástla a zoznámi vás s históriou tohto ikonického domu, ktorý je spojený s históriou jej rodiny. Casa Gomis je tiež zaregistrovaná na platforme Iconic Houses – v zozname skvelej architektúry po celom svete.

Čo sa dialo v dome počas Francovej diktatúry? Aký pôvodný konštrukčný systém tam bol použitý a aké náročné bolo pre architekta koordinovať proces výstavby zo zahraničia? Vypočujte si najnovšiu epizódu, v ktorej sa dozviete odpovede na tieto otázky!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Hľadáte prírodné materiály pre vašu stavbu alebo premýšľate nad novou strešnou krytinou? Objavte rokmi overenú kvalitu v našich značkách Porotherm a Tondach. Navyše môžete využiť naše výhodné služby pre dokonalý základ Asistenčná služba pri založení prvého radu tehál | Wienerberger.sk, či získať z vášho nákupu stovky eur späť! Cashback (wienerberger.sk).

Spolupráca

Zdroj náhľadovej fotografie: Archív Peťo Dostál

Mobilné aplikácie Rádia Expres