Práve hráme

06/06/2022

Hraj o zberateľskú euromincu od NBS


Celý týždeň od 6.6. do 10.6. ste mohli v Hemendexe hrať o novú zberateľskú euromincu s motívom kamzík vrchovský tatranský od Národnej banky Slovenska.

Každému súťažiacemu na linke pustili moderátori 5 rôznych zvukov a jeho úlohou bolo určiť, či ide o zvuk reálneho zvieraťa alebo je to zvuk zvieraťa, ktorý sa pokúsil napodobniť jeden z moderátorov. Za každú správnu odpoveď získal súťažiaci 1 bod. Všetci súťažiaci získali zberateľskú euromincu s motívom kamzík vrchovský tatranský od NBS a ten súťažiaci, ktorý za celý týždeň nahral najviac bodov, získal hlavnú výhru – rodinný víkendový pobyt v Tatrách. Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercom gratulujeme!

Peťa a Djuro napodobňujú zvuk kravy a morky

Peťa napodobňuje zvuk opice

Marek, Djuro a Peťa napodobňujú zvuky ježka, muchy a mačky

Djuro napodobňuje zvuk žaby

Marek a Peťa napodobňujú zvuk psa a prasiatka


Zberateľské euromince z cyklu Fauna a flóra Slovenska

Od 1. júna 2022 začala Národná banka Slovenska predávať v poradí už tretiu zberateľskú euromincu zo série Fauna a Flóra na Slovensku – tentokrát s motívom kamzík vrchovský tatranský. Zberateľská eurominca je vyrobená z obyčajných kovov a jej nominálna hodnota je 5 EUR. Vydávaním zberateľských mincí v sérii Fauna a flóra Slovenska chce Národná banka Slovenska upriamiť pozornosť na ohrozené druhy živočíchov žijúcich v našej krajine a na ich životné prostredie.

Všetky informácie, nielen o pripravovaných emisiách pamätných a zberateľských euromincí, ale aj o všetkých minciach, ktoré od svojho vzniku v roku 1993 NBS vydala do obehu, nájdete na webe NBS – www.nbs.sk

Nadácia Dobrý skutok