Práve hráme

01/04/2022

Iconito a folklórny súbor Zemplín vydávajú klip k skladbe Kosí Jano. Účinkuje v ňom aj známa herečka z Oteckov


Slovensko má byť na čo hrdé! Kapela Iconito v spolupráci s folklórnym súborom Zemplín predstavuje prvý zo série klipov k projektu Korene.

Skladba Kosí Jano reprezentuje myjavský región a vďaka mladým a talentovým ľuďom dostala nový moderný šmrnc – hudobne ju upravil líder kapely Kristián Dufinec. V klipe vidíš nádhernú slovenskú prírodu a hrajú v ňom skvelí herci – Tomáš Bakyta, Mária Schumerová známa z Oteckov a Marián Slovák.

V projekte Korene sa takto podobne predstaví aj ďalších päť regiónov. Pozri si prvé video, je to balzam na dušu!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Inšpiráciou pre všetky skladby na albume Korene okrem titulnej piesne sú pôvodné ľudové skladby, ktoré však upravujeme do formy a podoby populárnych piesní. Dorábame im refrény, meníme texty, harmónie, častokrát rytmiku i modifikujeme melódie. Ľudová tvorba je v tomto prípade inšpiráciou a z časti je ľud aj autorom piesní z tohto projektu,“ vysvetľuje líder skupiny.

Zároveň dodal, že v rámci projektu vypustia do sveta klipový seriál, ktorý sa bude skladať zo siedmich dielov. Frontman kapely uviedol, že od 1. apríla bude každý piatok vychádzať nová skladba a zároveň aj videoklip, ktorý bude reprezentovať Podpoľanie, Horehronie, Kysuce, Zemplín a goralské poľsko-slovenské pomedzie.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok