Práve hráme

21/10/2020

Marek Kutnár a Swingless predstavujú retro šláger Svetlušky ako z čias československej popovej hudby


Mladý spevák Marek Kutnár z úspešnej nitrianskej kapely Sematam predstavil na dnešnú dobu unikátny sólový počin. V piesni Svetlušky sa spojil so známym big bandom Swingless Jazz Ensemble a Súkromným konzervatóriom v Nitre. Výsledkom je veľká popová skladba s orchestrom, aké boli bežné pred 40 a viac rokmi. Pozri si klip.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nahrávka aj videoklip vznikali v spolupráci so Súkromným konzervatóriom Heleny Madariovej v Nitre. Okrem orchestra sa na Svetluškách podieľali študenti hereckého aj tanečného odboru konzervatória. Kapelník Martin „Sisi“ Štourač napísal skvelý aranžmán pre 13 dychov a rytmickú sekciu – tá v zložení Juraj Janík, Enea BariMarcel Kóňa v skladbe predvedie tiež jazzové sólo.

A čo by to bol za šláger bez šarmantných vokalistiek? Piesni a klipu dodali lesk Niki DarážováIvana Kološová a Sara Maďarová. Tanečné choreografie zase pripravili talentované študentky na čele s Dajanou Andovou. Videoklip sa natáčal v priestoroch novootvorenej nitrianskej reštaurácie Milá Deva a za kamerou stál Jakub Šteinecker.

Mobilné aplikácie Rádia Expres