Práve hráme

17/07/2019

Sima Martausová ukázala lásku k prírode a zvieratám novinkou Za život v hore


Sima Martausová miluje prírodu a má absolútny rešpekt k životu. Jej nový singel Za život v hore vyjadruje na jednej strane Simin osobný názor na niektoré druhy „luxusu a pôžitkov“, a na druhej strane aj radosť a vďaku za to, že nie v každom prípade je to stratené a že všetko sa dá robiť aj s úctou a rešpektom k prirodzeným zákonom prírody a života v nej. Energická skladba dostala už i klip, z ktorého priam prýšti Simina láska k horám. Nakrúcali ho totiž aj na Lomnickom štíte. Ale nielen tam. Uvidíš v ňom tiež skvelú tanečnú skupinu Ladylicious v ZOO, kde sú zachránené zvieratá, s ktorými sa zle zaobchádzalo v cirkusoch.

https://www.youtube.com/watch?v=KwSq9pQfiTY

„K zloženiu piesne Za život v hore ma inšpirovalo to, že som si uvedomila, že niektorý druh luxusu alebo pôžitkov môže síce vyzerať lákavo, ale v konečnom dôsledku niekomu ubližuje. Napríklad zvieratám, ktoré ten luxus akože majú priniesť. Možno ani nevieme, čo všetko si museli vytrpieť zvieratá, alebo aj iní ľudia pre to, aby si niekto z nás mohol dopriať niečo, čo ani ku šťastiu nepotrebuje. Je to len môj osobný názor, ktorý nikomu nevtláčam, ale chcem ho spievať a hovoriť. Napríklad aj o biznise s cibetkovými kávičkami, kožuchovým luxusom, alebo o niektorých praktikách čo robia zvieratkám v cirkusoch,“ vysvetľuje Sima.

https://www.instagram.com/p/BzYFlWao_YD/

Sima však nevidí svet čiernobielo a vie napríklad aj to, že sú i zoologické záhrady, ktoré robia užitočnú prácu. V jednej takej vznikol aj klip k tejto skladbe. „Ja neodsudzujem ľudí, ktorí tie cibetkové kávy pijú, ani tých ktorí majú ZOO, alebo tam chodia. Sú aj krásne ZOO, kde sa starajú o zvieratká, ktoré by inak neprežili, alebo o také, ktoré boli týrané v cirkusoch. Dokonca sú i také cirkusy, kde vedia zaujať bez toho, že by mali na reťaziach utrápeného medveďa…“ dodala Sima.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres