Práve hráme

03/04/2019

Legendárni Rammsteini predstavujú klip k novinke Deutschland, ktorý pobúril celý svet


Nemecká industrial metalová kapela Rammstein ohlasuje singlom Deutschland po ôsmich rokoch veľkolepý návrat. Singel je doplnený o kontroverzný 9-minútový videoklip, ktorý nazerá do histórie i súčasnosti Nemecka a vykresľuje jeho možnú budúcnosť.

Klip, ktorý si vyslúžil vlnu kritiky najmä kvôli záberom z koncentračného tábora, si za necelý týždeň pripísal na účet viac ako 19 miliónov zhliadnutí. Singel Deutschland pochádza z pripravovaného albumu, ktorého vydanie je naplánované na 17. mája tohto roku. Jedná sa o prvý štúdiový album po desiatich rokoch.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Všetci členovia kapely Rammstein, ktorá vznikla v roku 1994, pochádzajú z bývalej NDR, pričom zostava bola doposiaľ nezmenená. Rammstein sú považovaní za hlavného predstaviteľa štýlu Neue Deutsche Härte (v doslovnom preklade Nová nemecká tvrdosť), ktorý spája hard rock, heavy metal a elektronickú hudbu, ktorá je doplnená o prevažne nemecky spievané texty. Dosky kapely, ktorých sa predalo vyše 20 miliónov kusov, si vyslúžili násobné zlaté i platinové certifikácie a vďaka teatrálnym vystúpeniam plným pyrotechniky si zaslúžili nejedno ocenenie. Medzi najväčšie hity Rammstein patrí napríklad Du Hast alebo Amerika.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

https://www.instagram.com/p/BvSP6bfhurB/

Zdroj: Universal Music s.r.o.

Nadácia Dobrý skutok