Práve hráme

04/06/2018

Veronika Rabada Ti ukáže nádhernú slovenskú prírodu v novinke Husičky


Speváčka Veronika Rabada dokončuje svoj prvý album a priaznivcom slovenskej hudby z neho predstavuje ďalšiu hudobno-obrazovú ochutnávku.

„Pieseň Husičky som napísala asi pred rokom, s hudbou mi bol veľmi nápomocný môj huslista Miško Brandys, spievala som si ju cestou do práce, keď som viedla deti do školy, škôlky a hneď keď mi niečo nové napadlo, zapla som mobil a bez hanby si to nahrala priamo na chodníku. Dá sa povedať, že vznikala „za pochodu“. Pri tom sa mi stále objavoval motív skladby Páslo dievča pávy, ktorú mám v hlave už od detstva, tak sme ho tam použili,“ hovorí o novej skladbe jej autorka a speváčka Veronika Rabada.

Pozri si naozaj krásny videoklip:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Videoklip k skladbe Husičky nakrútili Štefan Koreň a Milan Surový z Ružomberka.

„Od začiatku som vedela, že v klipe nechcem byť a chcela som, aby to zahrali herci. Za chlapcami sme často chodili do Ružomberka a rozprávali sa o klipe. Mala som predstavu, vymyslela som si aj scenár, ale keď mi začali hovoriť o plošinách a niekoľkých dronoch, tak som zo svojej predstavy upustila a nechala to na nich. Nechcela som popisnosť a keďže som študovala herectvo, veľmi mi záleží na myšlienke a príbehu v klipe. Keď niekto čaká v klipe husi, bude sklamaný… Celé je to nakrútené z vtáčej perspektívy, tak už tam nebolo treba nasilu vtlačiť husi,“ popisuje vznik klipu Veronika.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Husičky sú o túžbe ženy, ktorá chce odísť od problémov a bolestí, ktoré jej život priniesol. Chce na chvíľu na všetko zabudnúť a dospieť k odpusteniu. Túto túžbu vloží do šatky, ktorá vzlietne a letí nad krásnou slovenskou krajinou. Napriek pôvodným plánom sa Veronika v klipe objaví. Môžu za to jej deti.

„Na prvú verziu, v ktorej som nebula moje deti zareagovali vetou: Mamka, a ty si kde, za kameňom? Tak som im urobila radosť, ale musia vždy klip dopozerať až do konca,“ povedala s úsmevom speváčka.

Mobilné aplikácie Rádia Expres