Práve hráme

19/04/2017

Slovák Radovan Hudák vydal v Prahe revolučnú učebnicu anatómie


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Radovan Hudák, autor učebnice Memorix Anatomie

Radovan Hudák pochádza z Vranova nad Topľou. Žije v Prahe, kde vyštudoval 2. Lekársku fakultu na Karlovej Univerzite, a teraz tam pôsobí ako vysokoškolský učiteľ v Anatomickom ústave. Rado chcel pôvodne robiť niečo iné. Hral basketbal, ale po zranení sa rozhodol, že bude študovať medicínu.

Počas štúdia dostal nápad, že spolu s ďalšími vytvorí vlastnú učebnicu anatómie. Takých učebníc je veľmi veľa, ale Memorix anatomie je iná – moderná, farebná a prehľadná. Prvé vydanie Memorixu, na ktorom pracovalo takmer 100 ľudí, vyšlo v roku 2013 a na svete je už aj Memorix Histologie. Ročne sa na Slovensku a v Česku predá okolo 2-tisíc kusov tejto učebnice anatómie. Predaj anglickej verzie sa rozbehol už v 8 európskych krajinách a zaujímajú sa už aj USA. Existuje poľská a talianska verzia, a teraz ju prekladajú do maďarčiny.

Zisky z predaja kníh a licencií by mali byť tento rok dosiahnuť milión českých korún. Slovenská verzia časopisu Forbes ho zaradila do rebríčka  #30pod30, teda 30 úspešných tridsiatnikov.

Foto: Forbes a archív Radovan Hudák

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres