Práve hráme

06/03/2017

Adam Ďurica – Navzájom


Rádio Expres ti predstavuje nový klip Adama Ďuricu. Točil ho v Prahe a po tretíkrát spolupracoval s režisérom Ondřejom Urbancom, ktorý režíroval aj videá k Adamovým pesničkám SpoluDovtedy.

Vo videoklipe si zahrala dvojica známych českých hercov – Karel ZímaHana Sršňová. Pozri si dojímavý príbeh o dvoch bezdomovcoch, ktorí „majú podnájom v sebe navzájom“.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Fotografie z natáčania nájdeš tu.


O klipe:

„Ondrej ma presvedčil už pri klipe Spolu. Video ku skladbe Dovtedy považujem za ešte lepšie a ako sa ukázalo pri nakrúcaní klipu Navzájom, Ondrej urobil opäť skvelú prácu a možno aj najlepší videoklip z jeho réžie pre mňa. Som s ním veľmi spokojný a pri každom natáčaní mi svojou prirodzenosťou a prístupom k práci dokazuje, že je skutočne kvalitný režisér,“ pochvaľuje si spoluprácu s Ondrejom Adam.

„Lokácie sme tentokrát vyberali veľmi dlho. Pôvodne sme mali točiť v starom opustenom dome uprostred lesa v západných Čechách. Ževraj v ňom v noci aj straší, hovoril majiteľ. Nakoniec sme ale našli miesto v Prahe na starom nádraží Žižkov na slepej koľaji, kde žijú bezdomovci. Miesto sa nám do klipu hodilo a bolo veľmi autentické. Okrem toho sme mali vyhliadnutú starú priemyselnú halu v Kolbenových závodoch. Orieškom bol kostol, ktorý nám trval zohnať najdlhšie, pretože zohnať povolenie od cirkvi, to nie je len tak,“ usmial sa Ondrej.

„Celý námet klipu, teda to, že to bude klip o dvoch bezdomovcoch, bol môj nápad. Celý čas som vedel, čo nás čaká, ale keď som prišiel na plac, do reálneho bezdomoveckého príbytku, veľmi ma to dostalo. Až tam som si uvedomil ako títo ľudia žijú, že to nemajú vôbec ľahké a že nie je sranda v takýchto podmienkach prežiť, hlavne, keď zima bola naozaj krutá,“ zamyslel sa Adam nad životom ľudí bez domova.

Nová pieseň ako aj ostatné skladby z albumu Spolu zaznejú už o pár týždňov na koncertnom turné s názvom Spolu Tour, ktoré Adam v týchto dňoch spoločne so svojou kapelou intenzívne pripravuje. Okrem nového albumu zaznejú piesne aj z predošlej dosky Mandolína a objavia sa aj skladby z ranného Adamovho obdobia. Môžeme sa tešiť na 12 skvelých koncertov od Prahy cez Bratislavu až po Košice.

Vstupenky na Spolu Tour sú v predaji v sieti Ticketportal.

Mobilné aplikácie Rádia Expres