Práve hráme

11/01/2017

Slovák pracuje pre americkú investičnú banku v Londýne


Oli Džupinková predstavuje 100. Slováka v zahraničí

Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v sobotu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Marcel Sivák, právnik

Marcel Sivák sa narodil v Snine. Od malička hrá volejbal a aj vďaka športu sa z ďalekého východu posúval postupne smerom na západ Slovenska. Študoval na Gymnáziu v Snine, potom v Humennom, kde hral volejbal za v tom čase extraligový Chemes Humenné. Potom študoval právo v Košiciach, v Bratislave a stále hral volejbal. Tentokrát za VKP Bratislava.

V roku 2003 sa dostal aj do slovenskej volejbalovej reprezentácie. Keď však získal štipendium na štúdium v zahraničí, odišiel a posledných 11 rokov žije a pracuje v Londýne. Marcel začal pred 7 rokmi pracovať pre americkú investičnú banku Goldman Sachs. Na začiatku ako záskok a v súčasnosti pracuje ako výkonný riaditeľ právneho oddelenia, kde sa zaoberá licenciami a zmluvami. Život Marcela Siváka je však stále spätý s volejbalom a aktuálne hrá v národnej anglickej lige za Docklands Volleybal Club. Podľa posledných informácií však práve prebiehajú rokovania či Marcel Sivák posilní káder iného klubu – IBB Polonia Londýn, ktorý hrá európsku ligu.

Foto: Archív Marcel Sivák

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok