Práve hráme

29/01/2024

Takúto premiéru filmu Slovensko ešte nezažilo!


V sobotu 27.01. košickú Steel Arénu naplnilo vyše 4 000 divákov! Dôvod? Uskutočnila sa premiéra očakávaného filmu Vojna policajtov, na ktorú prišlo približne 40 známych hercov a 200 Košičanov, ktorí dostali možnosť si vo filme zahrať.

Premiéra bola skutočne veľkolepá! Pred začiatkom projekcie sa okolím Steel Arény niesli hity 90. rokov v podaní DJ Fleba, zatiaľ čo, sa popri červenom koberci zhromažďovali diváci čakajúc na príchody hercov. Medzi tými, ktorí prišli boli napríklad PatrikRytmusVrbovský, Juraj Loj, Dušan Cinkota, Broňa Kováčiková, Anežka Petrová, a ďalší.

Vyjadrenia hercov značili o kvalite filmu

„Vojna policajtov je veľmi dôležitý okamih v mojej hereckej kariére,“ povedal Alexander Bárta o svojej role hlavného hrdinu Mikiho Miku.

Robo Jakab, ktorý stvárnil postavu bojovníka za spravodlivosť sa vyjadril: „Najdôležitejším posolstvom Vojny policajtov z môjho pohľadu je určite boj za spravodlivosť.“ Práve o toto posolstvo sa opierali mnohé vyjadrenia divákov ale aj hercov, ktorými vykresľovali paralelu s aktuálnym spoločenským dianím na Slovensku.

Publikum film ocenilo potleskom aj slovami

Po ukončení projekcie bolo zjavné, že film vyvolal u všetkých prítomných plno emócií. Jedna z diváčok, pani učiteľka, ktorá na premiéru prišla aj so svojimi žiakmi sa vyjadrila: „Myslím si, že tento film je veľmi dôležitý, pretože ukazuje našu minulosť a ukazuje ju veľmi reálne.“

Toto, a podobné reakcie publika utvrdili tvorcov v tom, že cieľ filmu, ktorý si pri jeho tvorbe dali, sa plní: nechať staršiu generáciu spomínať a tej mladšej ukázať, čo sa v danom období na Slovensku dialo a primäť ich tým k zamysleniu sa, či toto tu chceme aj v budúcnosti.

Režisér uzavrel večer plný emócií

Na záver povedal pár slov aj samotný režisér filmu, Rudolf Biermann: „Som hrdý na každého jedného môjho herca a každému jednému veľmi pekne ďakujem.“

Vojna policajtov prichádza do kín už tento štvrtok 1. februára v distribúcii spoločnosti CinemArt SK.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: CinemArt SK

Web: www.vojnapolicajtov.sk

FB: https://www.facebook.com/vojnapolicajtov

IG: https://www.instagram.com/vojnapolicajtov/

Mobilné aplikácie Rádia Expres