Práve hráme

01/06/2023

Tak veľmi nenávidel ženy, že sa ich rozhodol trestať. Znásilnením, vraždou či pojedaním kúskov ich tiel


Muži sa boja, že ich ženy vysmejú, ženy sa boja, že ich muži zabijú…

11. október 1981, Východné Slovensko. Keď manželský pár vo vodách Ružínskej priehrady narazí na vyplavené ľudské telo, nikto ešte ani len netuší, že tento nález prispeje k odhaleniu jedného z najväčších sadistických vrahov v bývalom Československu. Ten ženy nenávidel tak veľmi, že si vzal za svoje navždy ponížiť a zničiť ich krásu. Spôsob, akým si ženy vyberal a potom ich zabíjal, vyšetrovateľom dlho nedával zmysel. Až kým sám vrah svojim „dielom“ vyšetrovateľom nepochválil. Jeho činy ho však navždy zapísali do dejín kriminalistiky, ako vraha a kanibala, ktorý za znásilňovanie mŕtvych žien dostal ten najvyšší možný trest – trest smrti.

„Chodil som po tej štvrti dlho, krúžil a chcel nejaké dievča. Nijaká mi nechce dať len tak, všetko sú to špaty, štetky, svine. Nechcú ma, lebo som taký, aký som. Nikdy som nemal dievča. Hľadal som niekoho na sex, nejakú peknú kostru. Metala sa a škriabala jak besná mačka. Vtedy som si uvedomil, že mám pri sebe nôž. Prebrúsený, fajnový… Chcel som jej ho tam vraziť, ale furt odmietala, revala. Tak som jej dal ruku na tlamu. A ďalej…. už viete, čo bolo,“ zachechce sa Láďa.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

CREDITS
Scenár: Barbara Námerová
Námet a dramaturgia: Diana Kacarová
Hlas: Martin Kaprálik
Psychologička: Sylvia Dančiaková
Vizuálna grafika: Nikolas Kysela
Zvuková produkcia: Miroslav Baričič
Podcast produkcia: Simona Mičová

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Mobilné aplikácie Rádia Expres