Práve hráme

30/05/2023

Legendárny Avicii bude mať dokument. Zisti, aké boli jeho vzostupy i pády


Päť rokov od jeho smrti si v dvoch dokumentoch pripomenieme jedného z najlepších DJov všetkých čias, ktorého meno rezonuje v spoločnosti do dnes – Aviciiho. Jeden bude zobrazovať jeho životný príbeh, DJov úspech, vzostup a dobre známe problémy, ktoré s tým všetkým prišli, píše web billboard.com. Tešiť sa naň podľa všetkého môžeme už tento rok, pričom ohlásený bol už v septembri 2021.

Režisérom tohto dokumentu, pre ktorý zatiaľ nebol zverejnený oficiálny názov, je Švéd Henrik Burman. Ten stojí za dokumentom Yung Lean: In My Head z roku 2020. „Mojím cieľom je poskytnúť úprimnú a novú perspektívu na Aviciiho aj Timov život,“ povedal Burman, keď oznamoval tvorbu tohto dokumentu.

Ako sa z Tima Berga stal Avicii. Spoznaj jeho život i utrpenia

Druhý dokument, ktorý má byť údajne v procese post-produkcie, upriami pozornosť na vzťah DJa s jeho manažérom Ashom Pournourim. Ohlásený bol len minulý týždeň, pričom nie je známy ešte ani oficiálny názov, ani dátum jeho vydania, uvádza ďalej spomínaný web. Zobrazovať však bude kreatívnu a profesionálnu stránku spolupráce medzi týmito dvoma ľuďmi od vtedy, ako Pournouri objavil Tima Berglinga v roku 2008 až po to, ako vznikla značka Avicii.

Tá bola vzorom, ktorý nasledovali mnohí umelci EDM žánru. Produkciu má v rukách Lawrence Bender, ktorý stojí za Pulp Fiction či Nehanební bastardi, spolu s režisérom Orlandom Johnom a Jonasom Trakunasom. „Ľudia si myslia, že poznajú tento príbeh, ale nemajú ani poňatia, čo sa v skutočnosti stalo. Cítim hlbokú zodpovednosť za to, aby som zabezpečil jeho presné a objektívne podanie. Tento dokument dá publiku hlbšie porozumenie značky, ktorá zanechala neuveriteľnú stopu na hudbe a kultúre,“ tvrdí Orlando John.

V oboch dokumentoch môžeš čakať rozhovory s členmi Aviciiho rodiny, s ďalšími umelcami a s ľuďmi v tanečnom priemysle. DJov príbeh zobrazuje aj biografia z roku 2022 s názvom Tim, ktorú napísal švédsky investigatívny žurnalista Mans Mosesson.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres