Práve hráme

04/05/2023

Mal len 17, keď znásilnil a zastrelil vlastnú lekárku. Polícii tvrdil, že išlo o nešťastnú náhodu


21. marec 1968, Prešov. Skupinka mladých recidivistov sa po jednej z mnohých rabovačiek vracia na miesto svojho obvyklého odpočinku. Sú podnapití, bujaro oslavujú úspešný lov. Tešia sa na prerozdelenie cigariet a alkoholu, ktoré ukradli z jednej z trafík. Ich oslavný rev však náhle utíchne. Všimnú si, že na ceste v obrovskej kaluži krvi leží nehybné ženské telo. Vtedy ešte netušia, že vrahom je jeden z nich, pavúči chlapec Dodo. A že zabitou a predtým aj znásilnenou ženou je miestna obvodná lekárka, ktorá sa ocitla v zlom čase, na zlom mieste. Z prípadu dodnes vyvstáva množstvo otázok. Okrem iného aj tie či dokáže včasná prevencia a dobre nastavený nápravný a reedukačný systém v štáte zabrániť tomu, aby sa z maloletých stali delikventi či vrahovia.

„Je jedenásť hodín a k Dodovi sa blíži človek. Rýchlo skryje zbraň do kabáta. Postava spomaľuje, Dodo vidí, že je to žena. A zrazu sa v ňom niečo zlomí. Je vzrušený od celodenného rojčenia, ako si získa svoje dievča, ako sa konečne odváži k bozku. Siahne po pištoli vo vrecku a pažbou ovalí prechádzajúcu ženu po hlave. Je pánom mesta, má na to nárok!“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

CREDITS
Scenár: Jozef Koleják
Námet a dramaturgia: Diana Kacarová
Hlas: Martin Kaprálik
Psychologička: Sylvia Dančiaková
Vizuálna grafika: Nikolas Kysela
Zvuková produkcia: Miroslav Baričič
Podcast produkcia: Simona Mičová

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Mobilné aplikácie Rádia Expres