Práve hráme

21/04/2023

4 Tenori novinkou Krev toulavá vzdávajú hold Karlovi Svobodovi i kultovému seriálu Cirkus Humberto


Videoklip k piesni Krev toulavá natočil so 4 Tenormi režisér Matěj Říha, ktorý má na konte okrem iného i spolupráce s Marekom Ztraceným, kapelami Škwor a Slza, či s raperom Marpom. Práve Matěj pre 4 Tenorov vybral výnimočné priestory Lobkowiczkého paláca na Pražskom hrade, kde vznikli krásne zábery, ktoré sprevádzajú slávnu pieseň. 4 Tenori ju vydali na svojom druhom, vlani vydanom albume Láska prý, ktorý bol nedávno ocenený Zlatou platňou Supraphonu. Pozornosť na albume vzbudila tiež novoobjavená a dovtedy nikdy nenaspievaná pieseň Karla Svobodu Pýcha předchází pád.

Speváci teraz prichádzajú s videoklipom k piesni Krev toulavá od hitmakera Karla Svobodu, ktorého nedožité 85. narodeniny si pripomíname tento rok. Jeho song zo slávneho televízneho seriálu Cirkus Humberto s textom Karla Šípa naspieval pred 35 rokmi Karel Gott. K poslucháčom sa teraz pieseň vracia v novom aranžmáne šitom na mieru 4 Tenorom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž zažívajú so zoskupením 4 Tenori čoraz väčšie úspechy, ktoré sa odzrkadľujú nielen v zlatých a platinových platniach za ich dva radové albumy, ale tiež vo veľkom záujme o ich koncerty, ktoré bývajú často rýchlo vypredané.

Počas blížiaceho sa leta 4 Tenori odspievajú špeciálne Hradozámocké turné po českých a slovenských nádvoriach. Prijali tiež pozvanie do šou Královny popu i na festivaly Sedmihorské léto, MHF Talichův Beroun, Plaňanyfest, a v septembri otvoria Hudobný festival v Kroměříži. Už teraz je takmer vypredaný ich vianočný koncert, ktorý sa bude konať 15. decembra 2023 v pražskej Lucerne. Plnia sa im aj diáre na roky 2024 a 2025, kedy ich čakajú nielen ďalšie koncerty s Filharmóniou Bohuslava Martinů, ale tiež niekoľko zahraničných vystúpení.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Lenka Hatasová / Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres