Práve hráme

13/04/2023

Nádherné a emotívne vystúpenie Eltona Johna je ako balzam na dušu. Nejedno srdce pri ňom zaplesá


Legendárna rozprávka Leví kráľ sama o sebe vznikla v roku 1994 a za jej hudobnou tvorbou stojí aj úžasný „raketový muž“ Elton John, ktorý pre ňu zložil nádhernú pieseň Can You Feel the Love Tonight. Tá získala v roku 1994 hneď dve ocenenia – Cenu Akadémie za najlepší originálny song a Zlatý Glóbus v tej istej kategórii. Samotný spevák zároveň získal ocenenie Grammy za najlepšie mužské pop vokálové vystúpenie, informuje portál goodmorningamerica.com.

Na Broadway sa Leví kráľ dostal o tri roky neskôr, 13. novembra 1997, a minulý rok oslávil neuveriteľných 25 rokov na tejto scéne! Broadway produkcia tohto nehynúceho animovaného filmu však písala históriu! Julie Taymor, režisérka, kostýmová dizajnérka a spoludizajnérka masiek v muzikáli, získala prívlastok prvej ženy, ktorá vyhrala Cenu Tony za najlepšiu muzikálovú režisérku, píše ďalej spomínaný web.

So svojou niekoľkonásobne ocenenou skladbou Can You Feel the Love Tonight si uctil Elton John toto krásne výročie na súkromnej akcii, kde ju zaspieval naživo. Tvrdí, že mu spolupráca na Levom kráľovi zmenila život. „Pretože je to taká magická šou, brilantne uvedená na scénu Juliou Taymor. Zakaždým, keď si ju ideš pozrieť, dostaneš zimomriavky. Je to výnimočné a som hrdý, že som toho súčasťou,“ dodal.

Pripomeň si spolu s ním túto nádhernú pieseň!
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: YouTube

Nadácia Dobrý skutok