Práve hráme

10/03/2023

Projekt Levandulová zaznamenal minulý rok ohromný úspech. Bude pokračovanie!


Projekt Levandulová vlani zaznamenal ohromný úspech, a tak sa umelci na naliehanie fanúšikov rozhodli v ňom pokračovať aj tento rok. Najkrajšie piesne Hany Hegerovej a ďalšie dojemné šansóny z autorskej dielne Hapka – Horáček si tentoraz užijú fanúšikovia na strednom a východnom Slovensku.

Zuzana Kronerová, Richard Müller, Zuzana Mauréry a Lucia Šoralová s klavírnym sprievodom Petra Maláska zaspievajú v šiestich slovenských mestách od Trenčína až po Prešov. Nenechaj si to ujsť, prvý jarný koncert je už 31. marca.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Láska, smútok, radosť, životné pravdy

V šansónoch sú prítomné azda všetky ľudské emócie a aj preto pri ich počúvaní častokrát doslova mrazí. Piesne najväčšej česko-slovenskej šansoniérky Hany Hegerovej ožili vďaka projektu Levandulová a dych berúci zážitok si po veľkom vlaňajšom úspechu môžu tento raz dopriať fanúšikovia ďalších 6 slovenských miest. Jarné turné sa začne na východe, rovno pod Tatrami, v Poprade.

„Úprimne, nedelím publikum na východniarov a západniarov. Teším sa na všetkých obyčajných obdivovateľov a poslucháčov pani Hegerovej. Ja som jedna z nich. Ale keďže môj otec pochádza zo Solivaru a v Košiciach začal svoju opernú karieru, kde som s ním často bola, táto časť turné bude pre mňa aj trochu nostalgická,“ vraví Zuzana Mauréry, ktorej zamatový hlas je ako stvorený na interpretáciu šansónov.

„Na východ sa i ja veľmi teším. Aj do Tatier. Poprad a Tatry totiž vnímam ako svoju rodnú hrudu. Navyše, v divadle Jonáša Záborského v Prešove a v divadle Cassia v Košiciach, som veľa rokov hrávala. Cítim sa tam dobre a mám k východniarom veľmi blízko,“ dopĺňa ju Lucia Šoralová, ktorá aktuálne žije v Česku.

Šansóny z repertoáru Hany Hegerovej a ďalšie nádherné piesne z dielne autorskej dvojice Petr Hapka – Michal Horáček budú okrem týchto dvoch výnimočných dám spievať aj Zuzana Kronerová a Richard Müller. Všetkých ich bude na klavíri sprevádza dlhoročný spolupracovník Hany Hegerovej, skvelý Petr Malásek.

„Hana Hegerová bola obrovská osobnosť a som rád, že jej aj takto môžeme vzdať hold a dokázať, že aj dva roky po smrti je stále v našich hudobných srdciach prítomná. O mne je známe, že mám šansóny veľmi rád, a tak ma kladná odozva publika na jeseň veľmi potešila. Verím, že to bude aj teraz podobné,“ dodáva Richard Müller.

TERMÍNY KONCERTOV:

31.03.2023 – Aréna Poprad, Poprad

01.04.2023 – Spoločenský Pavilón, Košice

02.04.2023 – Kino Scala, Prešov

14.04.2023 – Rates Aréna, Zvolen

15.04.2023 – PKO Nitra, Nitra

16.04.2023 – Dom Armády, Trenčín

11.05.2023 – Športová hala, Prievidza

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Richard Novák / Tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok