Práve hráme

28/02/2023

Sami a stále spolu: Česko-slovenský duet a nový videoklip Karolíny Tothovej a Mira Mráza


Speváčku, herečku a tanečníčku Karolínu Tothovú môžete poznať z pražských divadiel, napríklad z titulnej roli v muzikáli Sugar – Někdo to rád horké v Divadle na Fidlovačke, z muzikálu Kouř alebo dokonca Czech Cabaret Show, kde je jednou z hlavných sólistiek. Najnovší československý duet a videoklip Sami a stále spolu vznikol v spolupráci s Mirom Mrázom, ktorý napísal text a na hudbe spolupracoval s Ianom Keloskym.

Pôvodný názov skladby bol 30 rokov a jej demoverzia vznikla ešte počas pôsobenia kapely The Next Regime. Myšlienka skladby je metaforou na vzťah dvoch ľudí a samostatnosť, no zároveň na priateľské spolužitie Českej a Slovenskej republiky. Odkaz, text a myšlienku skladby nešlo po ukončení pôsobenia kapely len tak hodiť do koša a Miro s ňou po 10 rokoch opäť štartuje vlastnú tvorbu.

V česko-slovenskom duchu sa nesie aj videoklip

Smerom k československým vizuálom sa uberali aj nápady na videoklip, avšak nechceli sme byť príliš patetickí. „Najprv sme mali nápady, kde boli vlajky a historické momenty našich republík, no upustili sme od toho a radšej sme vsadili na metafory, ktoré si tam každý môže nájsť,“ hovorí Miro.

Na tvorbe minimalistického videoklipu, ktorý bol natočený na telefón, sa podieľali režisér Tomáš Pokorný a producent Martin Barták. „Celý štáb sme boli štyria ľudia vrátane účinkujúcich. Mám rád, keď veci vznikajú prirodzene a s nápadom, ako megalomansky a bez hlbšej myšlienky. Myslím, že sa nám tam tie nápady tentokrát podarilo dostať veľmi prirodzene a verím, že to ocenia aj diváci a poslucháči,“ hovorí Miro.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok