Práve hráme

27/02/2023

Nečakané hudobné spojenie: BARB a Ronald Weedman upozorňujú na tému domáceho násilia!


Ronald Weedman debutoval na hudobnej scéne minulý rok s EP, ktorý nieslo názov Lucky Chilldren. Po menšej odmlke prináša skladbu a rovno aj s videoklipom, ktorý podčiarkuje dôležitú tému, ku ktorej by spoločnosť nemala byť ľahostajná. Chytľavý song Pohľady obohatila svojim nezameniteľným hlasom na refrénoch Barbora Hazuchová alias BARB.

V novinke komunikujú títo dvaja mladí umelci tému domáceho násilia, o ktorom treba hovoriť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Je to téma, o ktorej treba určite hovoriť. Deje sa to na bežnom poriadku, a to, bohužiaľ, úplne na celom svete. Ženy nie sú a nikdy nebudú menejcennejšie ako muži, aj keď sa stále nájdu jedinci, ktorí si myslia opak. Okrem toho ma už nebaví počúvať dookola tie plytké rapové texty o ničom. Riešme aj silné témy, hudba má moc a ľudia si to cez ňu vedia viac uvedomiť, keď sa ich to takto dotkne! Správny muž by mal byť v prvom rade žene oporou a ochrancom. Mal by poznať slovo kompromis a vedieť ženu rozosmiať či potešiť. A to nielen, keď má sviatok alebo zlý deň. Som nesmierne rád, že mám v tomto songu ženu a ešte s takým hlasom, aký má Barb. Potreboval som do pesničky ženský pohľad a najmä trefný refrén, tak som ju oslovil a úplne to sadlo tak ,ako som si predstavoval,“ opisuje skladbu Ronald.

Dohromady ich dali spoloční známi

„Spoloční známi nás dali dokopy a som za to rada. Popravde, páčil sa mi Ronaldo vibe, jeho nadšenie pre hudbu a tvorbu. Má v sebe obrovský elán, ktorým ma oslovil. A chcela som vyskúšať niečo nové. K tejto téme sa mi však ťažko vyjadruje. Ešte som niečo také v živote nezažila, takže je jednoduché radiť, keď nechodíš v tých istých botách. Každopádne, odporúčam nenechať si to! Povedať to okoliu, aj keď sa človek hanbí. Pretože nikto nemá právo oberať ťa o čokoľvek z tvojho života. Právo na to, im dávaš len ty. Ak si sa nechcene dostala do situácie, kedy nie si šťastná a zažívaš bolesť (fyzickú či psychickú) partner ťa neľúbi, treba z toho vzťahu odísť. Problémy sa majú riešiť komunikáciou, nijak inak,“ apeluje speváčka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres