Práve hráme

20/02/2023

Toto nepustíš z hlavy! Orchester Jeana Valjeana prináša nápaditý song CICSAVEC


Hudobná formácia Orchester Jeana Valjeana alebo skrátene OJV prichádza s nápaditou skladbou, ktorá dostala kreatívny vizuál od režisérov Michala Nemtudu a Jakuba Krónera. Song Cicsavec je po dlhom čase od vydania ich albumu prvá skladba, ktorou skupina odštartovala ich ďalšiu hudobnú éru v zoskupení hercov a hudobníkov.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Orchester Jeana Valjeana má niekoľko členov, ktorých verejnosť pozná aj z televíznych obrazoviek. Kapela pôvodne vznikla ako čisto herecká zostava, no počas rokov sa jej zloženie menilo a dnes ju tvoria traja herci a dvaja hudobníci. OJV aktuálne funguje v zoskupení speváka a gitaristu Daniela Fishera, vokalistu a na perkusie hrá Lukáš Dóza a za klávesmi nájdeme Daniela Žulčáka.

Dlhé roky k nim už patrí aj bubeník Vojtech Geleta a len nedávno sa k nim pridal basgitarista Fedor Frešo, syn najznámejšieho slovenského hudobníka v džezovom a rockovom žánri. Len teraz vydali chalani novú skladbu Cicsavec, ktorej názov je podobne, ako pri ich ostatných pesničkách, takou slovnou hračkou. Chlapci sa netaja tým, že milujú hru so slovami, a tak sú takmer všetky ich texty založené aj na takýchto kalambúroch.

„Nápad a celkovú dramaturgiu sme dávali dokopy s Jakubom a Dankom Fisherom. V podstate sme si vymysleli klip, v ktorom prebieha herecký casting a má vtipný priebeh i dopad. Keďže sú to skúsení herci, výroba išla sama o sebe hladko ako to býva s profesionálmi. Teším sa na ďalšie projekty s touto kapelou. Priznám sa, že som ich veľký fanúšik a vždy sa teším, keď idem s nimi robiť. Som nesmierne rád a ďakujem celému tímu aj hercom mimo kapely, ktorí si zahrali v klipe, bola to skvelá spolupráca, ktorá nás všetkých bavila,“ vysvetľuje námet klipu Michal Nemtuda.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Nadácia Dobrý skutok