Práve hráme

01/02/2023

Slovenský interpret Ludo Kotlár predstavil emotívnu novinku Tak mi svieť


Po debutovom singli Nespoznávam prichádza skladateľ a klavirista Ludo Kotlár s popovou baladou Tak mi svieť. Zrod piesne vzišiel z prežitej emócie, precítenej a úprimnej, ktorá však neustála v partnerskom vzťahu a jej osud predurčil jeho zánik. Jazzový interpret sa tak už po druhýkrát predstavuje v role popového speváka, ktorého sme doposiaľ poznali ako súčasť mladej generácie slovenského jazzu, v rámci ktorej už zaznamenal mnoho úspechov.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Skladba Tak mi svieť vznikala spontánne na popud interpretovho spoluhráča a priateľa Kristiána Kuruca, ktorý ju skomponoval v nadväznosti na debutový singel Nespoznávam. „Spája sa so životným obdobím, ktorým si práve prechádzal, práve preto si myslím, že má táto skladba veľkú výpovednú hodnotu, vychádza priamo z úprimnej a pravdivej emócie. Hneď po prvom počutí ma dostala,“ objasňuje spevák pocity z piesne, ktorú spoločne rozvinuli a dotvorili do finálnej verzie. Následne ju textom doplnil Richard Bönde.

Motívom skladby je síce nepríjemná životná skúsenosť, avšak rozpadom vzťahu si prešiel takmer každý človek, a preto je pieseň blízka mnohým z nás. „Kristián mi ju zahral približne pred polrokom a okamžite som vedel, že je to skladba, ktorú by som vedel hodnoverne interpretovať. Začali sme na nej intenzívne pracovať, od prvej chvíle sme rozmýšľali, akým spôsobom ju aranžovať a aké nástroje použiť, aká bude forma a ktorá je tá správna tónina, aby pieseň nabrala ten správny vibe,“ teší sa interpret z piesne, ktorá nakoniec získala unplugged zvuk.

Ludo Kotlár je známy ako jazzový interpret, no postupne sa etabluje aj do roly speváka a aktuálne má už rozpracované ďalšie dve skladby, ktoré získavajú svoju finálnu podobu. Súčasne klavírnym vkladom spolupracuje na CD so zoskupením SOLE (world music/jazz) a s Ludo Kuruc Band hrá množstvo koncertov po celom Slovensku. Naposledy nahrávané klavírne kompozície znejú na jazzovom CD s Lukáš Oravec Orchestra a taktiež na viacerých jazzových platniach.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres