Práve hráme

16/01/2023

Mladý Yael je opäť v trendoch! Tento raz si fanúšikov získal klipom, v ktorom je jeho dcéra i Veronika Nízlová


Pri Matúšovi Kolárovskom aka Yaelovi sme si zvykli, že čo skladba, to hit. Túto vetu doslova podčiarkujú čísla videní pod jeho každým videoklipom či čísla poslucháčov na streamovacích platformách.

Po skladbe MY, ktorú venoval svojej dcérke Nei, otvoril nový rok ďalšou skladbou Už navždy, v ktorej sa samotné dievčatko vyskytlo v hlavnej úlohe. Okrem nej sa vo videoklipe ukázala aj jej mama Veronika Nízlová. Celkový vizuál mala na starosti jeho dvorná produkčná rodina Illuminate pod vedením režiséra Martina Mika.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„V klipe som chcel opísať a explicitne znázorniť ťažké obdobie, ktoré Matúš prežíval minulý rok. Preto sme mu vystrojili doslova pohreb. Nea je symbolom svetla v jeho živote, preto v klipe nesmela chýbať. Aj keď na prvú nejde o najpozitívnejší klip, myšlienka a finálny výsledok je. Veď asi všetci sa niekedy cítime ako na vlastnom pohrebe, no príde niekto, alebo niečo, čo nám to svetlo ukáže. A toto sme chceli pretaviť do obrazov k silnému textu, ktorý Matúš napísal,“ vysvetľuje myšlienku vizuálu režisér.

Okrem samotnej skladby, ktorá znázorňuje vlastný pohreb a znova nájdenie seba samého, mu komparz zahrali jeho blízki kamaráti, takže aj samotné natáčanie bolo veľmi emotívne. Po tom, ako ho v truhle pochovajú, k nemu pristúpi svetlo jeho života a tú práve znázorňuje Nea.

Spevák má za sebou ťažký rok

Matúš sa v posledných záberoch ukáže so svojou dcérou v čiernej róbe, ktorú mu na mieru pripravil jeden z aktuálne najznámejších mladých návrhárov Lukáš Krnáč. Aktuálne Yael, víťaz ocenenia Objav roka 2021 Ruka Hore Awards, plánuje ďalšie skladby, ktoré má zvukovo na starosti hudobný producent Maxo Mikloš alias Lil Max.

„Mal som ťažký rok, najmä po tej pracovnej stránke. Som rád, že som si utriedil priority a že môžem viac času tráviť so svojou dcérkou, ktorá je mojim svetlom života tak, ako to je zobrazené aj vo videoklipe. Je pre mňa všetkým, preto chcem, aby vedela, že zostane v mojom srdci ako princezná Arabela, už navždy. Verím, že ľudia pochopia metaforicky tento klip a že si z neho niečo vezmú aj pre seba. Predsa len, je dôležité, mať vo svojom živote svetlo, ktoré nás ženie vpred,“ uzatvára Yael.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Laura Hritzová / Tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok