Práve hráme

29/12/2022

Kto klame? V prípade najznámejšej vrahyne sveta Amandy Knox je už 15 rokov príliš veľa otáznikov


V roku 2007 takmer celý svet obletela nasledujúca správa: „Americká študentka na výmennom pobyte v Taliansku na smrť dobodala svoju spolubývajúcu. Mladé dievča britského pôvodu (21) usmrtilo 47 bodných rán. Telo v kaluži krvi a bez známok života objavila polícia v zamknutej izbe. Hlavní podozriví – Amanda a Raffaele, sa v čase objavenia zločinu nachádzali priamo na mieste činu. Tvárili sa však, akoby sa nič zvláštne nedialo. Po ich zatknutí sa roztočil obrovský kolotoč lží a poloprávd, kvôli ktorým bolo neskôr spochybnené aj vyšetrovanie talianskych úradov a polície.

Motív samotnej vraždy sa nikdy nedokázal. Napriek tomu Amanda pre krivé svedectvá strávila v talianskom väzení celé 4 roky. Po odpykaní trestu bola zbavená ďalších obvinení z vraždy a prepustená na slobodu. Vrátila sa do USA, no neupadla do zabudnutia tak, ako zavraždená Meredith. Zostala mediálne známou. O svojom príbehu napísala niekoľko kníh, natočil sa o nej film, seriál na Netflixe, dokonca má svoj podcast, v ktorom občas spomenie aj udalosti osudného večera. Čo sa vtedy naozaj stalo, zrejme ostane navždy záhadou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Päť žien, päť príbehov, päť chladnokrvných vrážd, v ktorých zabíjala láska, vášeň či žiarlivosť. Príbehom vás sprevádza herec Martin Kaprálik a psychologička Sylvia Dančiaková. 

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Nadácia Dobrý skutok