Práve hráme

19/12/2022

Skromné Vianoce s bohatým odkazom: To uvidíš v novom videoklipe od talentovaných Ukitas


Šikovné a talentované dievčatá Nikola a Terézia, ktoré vystupujú ako Ukitas, potešili tento rok svojich fanúšikov vianočnou piesňou Sú Vianoce, ktorej jemnú atmosféru dopĺňa nádherný klip.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Dospelé dcéry sa na Vianoce tešia konečne domov, cestou nesú na streche malej fiatky veľký vianočný stromček. Keď mama otvára dvere zatarasené ihličím, obe z neho vykuknú, aby ju prekvapili. Mame s ich príchodom priam zažiari iskra v očiach. Láskavo sa o ne stará, je šťastná, že ich má doma. Nesie im horúci čaj, kým si hrajú pri krbe na ukulele.

Vianočná idylka pri zdobení stromčeka je plná úsmevu a objatí, ktoré však opadnú pri štedrovečernom stole. Jedno miesto s tanierom zostalo totiž prázdne. Dcéram naňho padne smutný pohľad. Dojímavý príchod dlho očakávaného člena rodiny, keď to už nikto nečaká, dáva Vianociam ten správny odkaz. Posledné scény už len ukazujú súdržnosť rodiny a čaro spoločných Vianoc. Venujú si darček, spievajú si pri stromčeku a je im spolu krásne.

V klipe účinkuje skutočná mamka mladšej z dua

„Predpokladáme, že sa v téme nájdu viacerí z vás so svojimi rodinnými príbehmi. Niekto má na Štedrý deň v práci nočnú, iný, žiaľ, leží v nemocnici alebo v rodine skrátka nefungujú vzťahy tak, ako majú. Podstatné je, že nádej zomiera posledná a Vianoce sú o tom, že rodina napokon drží spolu, nech sa deje, čo sa deje,“ vysvetľuje staršia z formácie, Nikola. Maminu dievčatám zahrala skutočná mama mladšej z nich – Terézie. „Teším, sa, že mama do toho išla. Som z ôsmich súrodencov, a predsa by mama bola smutná, keby niekto z nás pri stole v ten najkrajší deň v roku chýbal. Vždy, keď máme doma nejakú vyhrotenú situáciu a mama sa ju snaží odľahčiť, smejeme sa jej – mama, ty si herečka! Tak sme jej herectvo posunuli na naše pomyselné malé filmové plátno,“ hovorí s úsmevom.

Baby mali počas natáčania sťažené podmienky: „Ešte týždeň pred naším príchodom hovoril chatár, že na Morave je kopec snehu. Keď sme prišli, namiesto snehu bolo husté blato, čo nám vôbec nezapasovalo do vianočnej nálady. Zúfalé sme si hovorili, že fráza „Príď, ty si ten, čo chýbal nám“ nebude platiť pre člena rodiny, ale pre sneh,“ smeje sa Nikola. Nuž, aj to patrí v posledných rokoch k decembru. A tento rok si snehová nádielka obzvlášť dáva načas.

Speváčkam sa o hudbu postaral producent Mark Dann a text zložil Miro Jaroš. „Doteraz sme ukulele spájali so španielskou a anglickou hudbou, po troch vlastných singloch prišiel čas na spojenie so slovenským textom a Mirek nás skutočne dokázal vystihnúť napriek tomu, že sa zatiaľ osobne nepoznáme. Tvoria s Marekom zohratý tím a my sme vedeli, že sa tejto dvojke môžeme plne odovzdať. Ďakujeme im za spoluprácu a veríme, že nebola posledná,“ uzatvárajú speváčky.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Nadácia Dobrý skutok