Práve hráme

15/12/2022

Bezcitná vražda jej nestačila. Muža rozštvrtila a vypitvala, jeho ostatky našiel chlapec v potoku na východnom Slovensku


Píše sa 6. február 1981. Desaťročný chlapec nachádza pri dedinskom potoku v Kašove 2 plné vrecia naporciovaného mäsa. Privolaná polícia po zaistení vriec zisťuje, že ide o ľudské pozostatky. Ako ukáže vyšetrovanie, dokonalá mäsiarska práca je výsledkom krutej vraždy, ktorá sa zaradila medzi  najotrasnejšie kriminálne prípady, aké sa kedy odohrali na východnom Slovensku. Vrahom je aj v tomto prípade žena – takmer 50 ročná Anna, ktorá takto ukončila dlhoročný vzťah s vlastným manželom Jánom. Hoci pre verejnosť je dôvod vraždy naoko banálnym problémom, ktorý sa dal riešiť určite iným spôsobom, pre vrahyňu znamenala bezcitná vražda záchranu vlastnej existencie. Z prípadu tohto chladnokrvného činu aj po rokoch nástojčivo vyvstáva veľa otázok.

„Výsledok expertízy hovorí jasnou rečou: Bola to poctivá mäsiarska práca. Chlapec, ktorý našiel vrecia sa nemýlil, že išlo o zabíjačku. Lenže obeťou nebolo prasa, ani iné domáce zviera. Ale človek.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Päť žien, päť príbehov, päť chladnokrvných vrážd, v ktorých zabíjala láska, vášeň či žiarlivosť. Príbehom vás sprevádza herec Martin Kaprálik a psychologička Sylvia Dančiaková. 

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Nadácia Dobrý skutok