Práve hráme

07/12/2022

Nový album Petra Cmorika sa volá GUITARDISCO. Je plný šteklivých textov


Po dlhých rokoch, počas ktorých Peter Cmorik so svojou kapelou vydávali len single či EP, sme sa dočkali uceleného albumu s názvom GUITARDISCO.
„Názov je možno zvláštny, ale vystihuje to, čo som pri jeho tvorbe a nahrávaní hovoril najčastejšie, že chcem aby to tancovalo, aby to bolo svieže a malo to energiu, vyžarovalo tanečnú náladu, napriek tomu, že skoro všetky songy sú založené na gitarových rockových riffoch. Toto skĺbenie spolu s dosť šteklivými textami, ma veľmi baví,“ hovorí s iskrou v očiach spevák.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na albume je 9 skladieb, z ktorých sa už tri skladby dočkali aj videoklipov. Ide o piesne Pripíjam, Protipól a 3 minúty, pričom posledné dva sú príbehovo naviazané, čo je na Slovensku ojedinelá a veľmi zaujímavá vec.

„Nahrávanie GUITARDISCO ma bavilo asi najviac v celej mojej štúdiovej histórii. Veľa práce som urobil vo svojom štúdiu a demá z neho vychádzali už ako celok, ako kvázi hotová skladba, do ktorej producentsky zasahoval Laco Rychtarik s jeho úžasným talentom a súčasným pohľadom na hudbu,“ spomína Cmoro.

Obal albumu je riešený animovaním fotiek Jana Štovku. Reálne fotky previedol do komiksového žánru, k čomu je prispôsobené v rámci čistoty štýlu aj písmo a celá grafika obalu. Obal je neprehliadnuteľne žltý a komiksový Peter Cmorík na ňom tancuje.

„Jano to dokonale vystihol, obal tancuje, je v pohybe a veselý, presne ako som si predstavoval,“ chváli prácu popredného fotografa so svetovými úspechmi.
Album by mal dostať aj svoju vinylovú podobu a napriek tomu, že už sú vonku 3 single aj s klipmi, chystá sa natáčanie štvrtého videoklipu, a to na skladbu Cadillac.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Jan Štovka / Tlačová správa

Mobilné aplikácie Rádia Expres