Práve hráme

30/11/2022

Skupina Lucie prichádza s novou verziou známeho hitu a avizuje aj nový album


LUCIE, najúspešnejšia česká pop-rocková kapela súčasnosti, sa po dvadsiatich rokoch vrátila k legendárnemu a vzácnemu projektu LUCIE V OPEŘE, tentokrát s výraznejším využitím symfonického orchestra, naviac v nových aranžmánoch. Z práve skončeného úspešného turné vznikla aj nahrávka najúspešnejších skladieb, ktorá ešte pred Vianocami vyjde vo forme nového albumu, spolu so špeciálnymi bonusmi v podobe vybraných sympho remixov najväčších hitov, spracovaných úspešnými českými a slovenskými producentmi.

Album, po septembrovom remixe legendárnych Černých andělů, avizuje novú spracovanú nahrávku s výborným symfonickým aranžmánom Kryštofa Marka a v produckii Filipa Vlčka, ktorá získala priľahlejší „operný kabát“, a ktorá takto zaznamenala veľký ohlas aj na práve skončenom turné.

Skladateľ Robert Kodym hovorí: „Oskar Petr nám priniesol rockovú baladu, ktorú zložil ešte v roku 1989 v Los Angeles, kde žil v tej dobe v emigrácii. Pesnička mala aj text, ale bol hlavne o strachu a úzkosti, a veľmi to nefungovalo. Tá hudba si vyložene žiadala, aby sa z toho stal skutočný love song. Na napísanie textu ma priamo inšpirovala moja žena Zuzana, ktorá sa pre mňa stala múzou. Ten príbeh je veľmi autentický. Som veľmi rád, že tento hit už v pôvodnej verzii získal cenu Anděl v kategórii pieseň roka.“

K skladbe Nejlepší, ktrerou znám vznikol aj emotívny live videoklip režiséra a kameramana Radima Věžníka. „Mojím hlavným cieľom bolo preniesť do klipu atmosféru týchto koncertov, pretože i pre mňa bol veľký zážitok vidieť naživo legendárnu Lucii s filharmóniou Hradec Králové a je skvelé, že z toho mohol vzniknúť live videoklip, ktorý dúfam odrazí a vždy pripomenie výnimočnosť tohto projektu,“ uzatvára.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Album LUCIE V OPEŘE 2022 vychádza 16. decembra 2022 a skupina Lucie sa na Slovensku najbližšie predstaví na Rockových Vianociach už 17. decembra v Košiciach.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Nadácia Dobrý skutok